Aantal downloads Play Store streeft die van App Store voorbij

Voor het eerst zal het aantal downloads van de Google Play Store deze maand vermoedelijk groter zijn dan het aantal downloads in Apple's App Store.

De wedloop om het grootste aantal downloads in de eigen appstore werd tot nu toe steeds in het voordeel van Apple beslecht. Met 900 miljoen geactiveerde Androidtoestellen was het echter niet meer een kwestie van tijd voordat Google Play de koppositie overnam.

Google kondigde in mei nog aan dat het de 48 miljoen downloads had overschreden, tijdens een topmaand waarin Androidgebruikers zo’n 2,5 miljard apps naar hun telefoon haalden.

Appwedloop
Een dag voordat Google met dat nieuws naar buiten kwam, maakte Apple bekend dat zijn gebruikers 50 miljard apps hadden gedownload, updates en herhaalde downloads niet meegerekend. Het voegde daar aan toe dat de eigenaren van iPhones, iPads en iPods goed waren voor zo’n twee miljoen apps per maand.

Horace Dediu, een mobiele analist voor onderzoeksbureau Asymco, berekende onlangs dat de appwinkels eind vorige maand al gelijk op gingen. En hij zegt dat het ‘erg waarschijlijk’ is dat Google Play deze maand de Apple App Store zal inhalen.

Kwantiteit telt
Google Play heeft zijn positie vooral te danken aan het grotere aantal gebruikers. Er zijn nog steeds meer apps te vinden in Apples appwinkel, zo’n 850.000 apps, plus 350.000 apps die speciaal voor de iPad zijn gemaakt. Androidgebruikers kunnen kiezen uit 700.000 apps, zo berekende App Brain.

Volgens Dediu installeren iOS-gebruikers ook meer apps per toestel dan bij Android het geval is. Gemiddeld zetten iOS-eigenaren 83 apps op hun toestel, terwijl dat gemiddeld per Android-activatie op 53 ligt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000