8 TV-zenders de je moet (her)ontdekken

Naast het standaard aanbod van de publieke omroepen en de commerciëlen is er voor het hele gezin nog veel meer te beleven op tv. Dit zijn de 8 relatief onbekende tv-zenders die je zeker eens moet bekijken.

© PXimport

De kans is groot dat je niet langer traditioneel tv kijkt maar dat je digitale televisie hebt. Niet alleen is heb je hier allerlei leuke extra’s zoals pauzeren, on demand kijken en opnemen, het aanbod is ook een stuk groter. Durf je verder te zappen dat de reguliere Nederlandstalige publieke omroepen en de commerciëlen? Ga dan eens langs bij deze 8 kanalen…

1. 24Kitchen – smaakmaker op de buis

Echte liefde gaat door de maag en 24Kitchen is de zender waar dit tot uiting komt. Je vindt hier klokje rond programma’s waarin eten de hoofdrol speelt. De beste chefs uit binnen en buitenland nemen je mee op een culinair avontuur. Van koken voor BN’ers met Miljuschka Witzenhausen tot lekker schranzen met The Hairy Bikers. Kijk zeker ook eens op de website van 24Kitchen waar je tal van mooie recepten voor bijvoorbeeld de feestdagen kunt terugvinden.

2. XITE – voor liefhebbers van muziekvideo’s

XITE is dé muziektelevisiezender met 24/7 de populairste music videos. Volg de online kanalen voor het laatste nieuws over muziekvideo’s, artiesten, concerten, festivals en winacties. Het is ook mogelijk om je eigen muziekkanaal te maken want met XITE Personalised Music Television kun je music videos liken en skippen en je eigen playlists samenstellen.

3. ARTE – Cultuurzender van Europa

Er zijn maar weinig zenders die proberen een aanbod samen te stellen voor alle Europeanen. ARTE is het culturele kanaal van Europa en biedt programma’s, documentaires en shows die ondertiteld worden uitgezonden. Een groot deel van deze programma’s wordt in Europa gemaakt en daarnaast zendt ARTE elke week ook nog een aantal films uit.

4. NPO Zapp Xtra/NPO Best – alles kids

Veel tv-zenders die zich richten op kinderen tonen vaak erg veel reclame. NPO Zapp Xtra/NPO Best vormt hierop een prettige uitzondering. Tot 20:00 zien kinderen hier reclamevrij de beste kinderprogramma's van de Publieke Omroep. Daarnaast kunnen ze herhalingen bekijken van bekende programma's van de Publieke Omroep uit de jaren 80 en 90. Ook leuk voor de ouders!

5. History – Terug in de geschiedenis

Veel mensen kennen de zenders Discovery en National Geographic maar zijn vrijwel onbekend met History. Met een breed aanbod Nederlands ondertitelde documentaires wordt een perspectief gegeven op bekende en onbekende gebeurtenissen uit de geschiedenis. Van veldslagen tot klassieke auto’s en van antiek tot het oude Egypte.

6. Één – De pareltjes van onze zuiderburen

Het Vlaamse Eén is een zender die door ons Hollanders onterecht wordt overgeslagen. Dit kanaal is onderdeel van het publieke VRT en heeft een fraai aanbod. Daarnaast zijn er bij Één in het weekend vaak fijne films die zonder reclameonderbrekingen worden uitgezonden.

7. Fox Sports Eredivisie 1

Deze zender die deel uitmaakt van één van de aanvullende pakketten van digitale tv van KPN, biedt het beste op het gebied van voetbal. Je kijkt hier live naar de wedstrijden uit de Eredivisie, Jupiler League en het KNVB-bekertoernooi. Met de broertjes van Fox zoals Fox Sports International krijg je ook de wedstrijden uit de undesliga, UEFA Europa League, FA Cup op de buis.

8. Regionale zenders – lokaal nieuws op tv

Als je doorzapt kom je vanaf kanaal 500 tal van regionale zenders tegen zoals TV Noord, RTV Drente, TV Flevoland of Omroep Brabant. Naast regionaal nieuws wordt er veel aandacht besteed aan cultuur, geschiedenis, sport, onderwijs en meer van dat soort zaken. Het zijn kanalen waar je in jouw dorp, stad of streek een centrale rol speelt met programma’s waarin de mens vaak een centrale rol speelt.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000