5 Redenen waarom uw volgende TV Ultra HD wordt

5 Redenen waarom uw volgende TV Ultra HD wordt

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 27 juli 2015 - 10:44

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:10

Overweegt u om een nieuwe tv aan te schaffen? Dan zult u moeten kiezen tussen Full HD of Ultra HD (UHD/4K). Ons devies: vergeet Full HD! Dit zijn de 5 belangrijke argumenten om nu voor Ultra HD te gaan…

1. De beeldkwaliteit van Ultra HD is veel beter

Full HD heeft een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels. Bij Ultra HD (UHD) of 4K is dat 3.840 x 2.160, oftewel vier maar zoveel(!) Dat resulteert in een veel scherper beeld, ook wanneer u bijvoorbeeld Full HD content bekijkt. De meeste modellen hebben namelijk een zogeheten ‘upscaler’ aan boord waarmee Full HD video beter kan worden weergegeven. 

2. Ultra HD laat uw foto’s en video’s stralen

Foto’s schiet u waarschijnlijk al een aantal jaar in een resolutie die hoger is dan 4K. En ook steeds meer mobieltjes ondersteunen Ultra HD. Met een Ultra HD tv komt ook dit materiaal eindelijk eens volledig tot zijn recht en is het een waar genoegen om beelden van vakanties of andere dierbare momenten later terug te kijken.

3. 4K tv’s zijn heel betaalbaar geworden

De productietechnieken om beeldschermen te maken met 4K resolutie zijn enorm verbeterd. En omdat de fabrikanten elkaar op een gezonde manier beconcurreren, staan de prijzen flink onder druk. Een 4K tv is er al vanaf zo’n 400 euro. Bent u kritische kijker? Ga dan voor een wat beter paneel en/of luxere specificaties zoals HDR of quantum dot.

4. Overstappen naar Ultra HD is eenvoudig

Om Ultra HD content te kunnen bekijken, heeft u een snelle internetverbinding, vlot wifi-netwerk en een speciale 4K settopbox nodig voor uw UHD-toestel. Moeilijk? Helemaal niet. Aanbieders als KPN bieden Internet en TV abonnementen die al helemaal rekening met 4K houden. Zo weet u zeker dat u bijvoorbeeld 4K series via Netflix Premium ook daadwerkelijk probleemloos kunt kijken.

5. Er komt steeds meer content in UHD

Een 4K-tv komt pas écht tot zijn recht met content die ook in UHD is geschoten. Het goede nieuws is dat het aanbod flink groeit. Op sites als YouTube en Vimeo zijn steeds meer video’s in Ultra HD te vinden en de premiumversie van streamingdienst Netflix biedt steeds meer series in deze kwaliteit aan. En omdat veel films in 4K zijn opgenomen en Blu-ray geschikt is gemaakt voor Ultra HD, wordt het steeds makkelijker om deze thuis in de hoogste kwaliteit te bekijken.

Heeft u een Play Station 4 Pro, een Xbox One X of pc met een hele dikke videokaart, dan kun je ook al in 4K gamen. Het aantal titels dat dit ondersteunt groei bovendien hard.

Vroeg of laat zullen ook de reguliere tv-kanalen overgaan naar 4K. Met een Ultra HD TV bent u hier dan al helemaal klaar voor. 

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000