5 Redenen om te kiezen voor VPS (en één om het niet te doen)

Het zelf hosten van websites, webapplicaties of een private cloud is met de verdere professionalisering van VPS erg aantrekkelijk geworden, ook financieel. We geven je 5 goede argumenten om over te stappen naar Virtual Private Server Hosting. En eentje om het misschien toch niet te doen.

partner

© PXimport

VPS Hosting – oftewel Virtual Private Server Hosting – maakt een enorme groei door. Maar wat zijn nu de belangrijkste redenen om dit te kiezen in plaats van ‘standaard’ hosting of bijvoorbeeld een Dedicated Private Server (DPS)? Dit is de top 5:

1. Zeker ten opzichte van DPS is VPS veel eenvoudiger in te richten. Er is een ruime keuze aan verschillende configuraties die bovendien ook nog snel zijn aan te passen op je persoonlijke wensen of die van je organisatie. In tegenstelling tot DPS zit je niet voor langere tijd vast en zaken als cpu, hoeveelheid werkgeheugen of maximale hoeveelheid opslag.

2. Professionele aanbieders zoals Argeweb VPS hosting bieden een ruime keuze verschillende besturingssystemen, zoals CentOS, Ubuntu, Debian en Windows Server 2008 en 2012 R2. En dat geldt ook voor het control panel van je server waar gekozen kan worden uit o.a. Plesk, DirectAdmin en Lamp. Vanwege de virtualisatie laag is er in tegenstelling tot bijvoorbeeld DPS geen gedoe over slecht functionerende drivers voor hardware.

3. Of je nu voor een eenvoudige Linux VPS kiest voor je websites of professionele Windows VPS nodig hebt voor je organisatie; de betrouwbaarheid en snelheid van de server is essentieel. Bij VPS wordt gebruik gemaakt van de nieuwste servers die gebruik maken van de virtualisatietechnologie Hyper-V 2012. Zware RAID-controllers en 2 GB cache zorgen voor topprestaties. Dankzij snapshots kan na nieuwe software, patches of upgrades altijd snel terug worden gegaan naar eerder tijdstip. Dat maakt VPS erg betrouwbaar en beperkt eventuele downtijd tot een minimum.

4. De nieuwste energiezuinige hardware waarop meerdere VPS’en gebalanceerd en razendsnel hun werk kunnen doen is een stuk efficiënter dan een DPS die een deel van tijd voor nog geen 50% wordt benut. Bij dezelfde prestaties is een VPS vaak vele malen efficiënter, wordt er minder energie gebruikt en is er minder ruimte in een datacenter nodig dan bij een DPS. Dat zorgt ervoor dat VPS ook kostentechnisch gezien zeer interessant is.

5. Meer websites, meer apps of meer klanten? Bij een DPS betekent dit vaak downtijd en extra kosten, bijvoorbeeld omdat de server hardware fysiek moet worden aangepast of zelfs helemaal moet worden vervangen. Bij VPS kan het opschalen snel en zonder onderbrekingen worden uitgevoerd. En dat is ook het geval wanneer er op een later moment weer moet worden terug geschaald, met dus ook direct lagere kosten tot gevolg.

De nadelen van een VPS? Had je tot op heden thuis, op je bedrijf of in een datacenter een eigen server? Dan zul je het sleutelen, upgraden en onderhouden misschien wel gaan missen. Kan je het toch niet laten? Verhuis dan wel eerst even de inhoud van je DPS naar een VPS zodat je klanten of relaties er helemaal niets van merken.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten