3 manieren om anoniem te blijven downloaden

3 manieren om anoniem te blijven downloaden

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 10 april 2014 - 05:45

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:48

Het is sinds gisteren verboden om muziek of films te downloaden uit illegale bronnen zoals The Pirate Bay. Nou gaan wij er natúúrlijk vanuit dat u zich keurig netjes aan de wet houdt en nooit meer naar die site toe zou gaan. Maar stel nou, heel hypothetisch, dat u dat toch zou willen. Hoe zou u dan anoniem kunnen blijven downloaden? We zetten een aantal tips voor u op een rij.

1. VPN

De beste en veiligste manier om anoniem te downloaden op internet is een VPN ('Virtual Private Network'). Daarmee surf je versleuteld via een andere server en dus een ander IP-adres. Het mooie van een VPN is dat het naast je browserverkeer ook andere programma's zoals uTorrent versleutelt, dus ook daarmee wordt je een stuk moeilijker vindbaar.

VPN's zijn er gratis en betaald, maar zoals bij alles op internet zijn de betaalde altijd de beste. Gratis VPN's zijn vooral veel trager, en komen vaak met irritante advertenties tijdens het browsen. Wij raden zelf Private Internet Access aan, vanwege het simpele installeren, de vele opties en de prijs (45 euro per jaar). Maar je kunt ook andere vergelijken, dus kijk gerust eerst rond voor je een VPN kiest.
 

2. BTguard

Als een VPN te ingewikkeld is, of als je gewoon even snel iets wil downloaden, is er ook BTguard. Dat programma versleutelt al je torrents met 256-bit-encryptie, en werkt op alle platformen. BTguard werkt ook met het populaire torrent-programma uTorrent, dus daar hoef je ook niet ineens vanaf.

BTguard is niet gratis (5,14 per maand of 45 euro per jaar), maar is wel waar voor zijn geld.
 

3. Anomos

Als je niet wilt betalen voor je anonimiteit, kun je het gratis Anomos proberen. Dat is een open-source programma, waarmee je torrents kunt downloaden met eind-tot-eind-versleuteling. Daarnaast gaat het verkeer net als bij TOR via meerdere servers, waardoor het achterhalen van je identiteit heel moeilijk wordt.

Wel een kanttekening: Anomos is nog niet volledig getest. De makers ervan waarschuwen zelf ook dat je er nooit op moet vertrouwen voor volledige anonimiteit. Bovendien is Anomos een stuk trager dan de alternatieven. Dat gezegd hebbende; als je het risico durft te nemen en wel iets langer wil wachten, is Anomos is prima optie.
 

Niet bang zijn

Overigens hoef je niet echt bang te zijn dat je een boete krijgt of van je internet wordt afgesloten als je toch per ongeluk een bestand downloadt (wat je natuurlijk niet doet!), want de vreugdebedervers van BREIN hebben al gezegd niet achter individuele downloaders aan te gaan. Maar toch, als je echt paranoide bent, kom je met deze tips een heel eind!

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000