© PXimport

21 onmisbare accessoires voor gamers

Computer accessoires

Geplaatst: 24 maart 2019 - 11:19

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Maikel Dijkhuizen

Gamers zijn een gewilde doelgroep van elektronicafabrikanten. Logisch, want gamers zijn doorgaans zeer trouw aan hun spelconsole, gamelaptop of -pc én willen best investeren in nuttige hardware. Om die reden bevat de markt nogal wat accessoires voor gamers, zoals excentrieke toetsenborden, controllers, sturen en stoelen. Wij zoeken allerlei interessante hardware voor je gameroom.

Cooler Master MasterKeys MK750

Prijs: € 149,-
www.coolermaster.com

Toegegeven: een bedrag van 149 euro voor een compact toetsenbord is niet mals. Gelukkig krijg je daar wel een erg fraai exemplaar voor terug. De rgb-verlichting rondom het mechanische toetsenbord pas je naar wens aan, terwijl je met specifieke toetsen rechtstreeks instellingen kunt wijzigen. Deze profielen bewaart het toetsenbord in een eigen geheugen van 512 KB, drivers zijn dus niet per se nodig. Cooler Master levert een magnetische polssteun mee, zodat gamers comfortabel hun favoriete pc-games spelen. De MasterKeys MK750 sluit je met een afneembare usb-c-kabel aan.

© PXimport

Logitech G213 Prodigy

Prijs: € 79,99
www.logitechg.com

De G213 Prodigy is al enige tijd verkrijgbaar en om die reden bij menig webwinkel voor (veel) minder dan bovengenoemde adviesprijs te koop. Het betreft een model met een vaste polssteun. Logitech claimt een vlotte reactietijd van toetsaanslagen: viermaal hoger dan die van reguliere toetsenborden. Op een toetsenbord voor gamers is vrijwel altijd rgb-verlichting aanwezig, zo ook op deze G213 Prodigy. Via de meegeleverde software stellen gamers de vijf afzonderlijke verlichtingszones in. Fijn is dat de Amerikaanse fabrikant kiest voor een stevige behuizing die zelfs bestand is tegen licht morsen.

Corsair K63 Wireless

Prijs: € 129,99
www.corsair.com

Om een snelle reactietijd te garanderen, zijn veruit de meeste game-toetsenborden bekabeld. Wie tóch een snoerloos exemplaar wenst, kan de K63 Wireless overwegen. Corsair levert namelijk een draadloze usb-ontvanger mee, al kun je ook via bluetooth verbinding maken. Het betreft een mechanisch toetsenbord, dus voor toetsregistratie is het niet nodig om knoppen volledig in te drukken. Vergeleken met de meeste andere producten zijn er twee beperkingen. Zo ontbreekt het numerieke gedeelte en kleurt de led-verlichting uitsluitend blauw. Wel heeft dit product mediatoetsen en een demonteerbare polssteun. De oplaadbare accu houdt het ongeveer vijftien uur vol.

© PXimport

Steelseries Apex M750

Prijs: € 169,99
www.steelseries.com

Dankzij het aluminium frame kan de Apex M750 wel een stootje hebben. Zoals je van een toetsenbord in deze prijsklasse mag verwachten, zijn de toetsen mechanisch. Verder koppel je macro’s aan specifieke knoppen en stel je via meegeleverde software naar eigen smaak de rgb-verlichting in. Deze verlichting reageert ook op acties in de game. Is je gezondheid in een game laag, dan kleuren de leds bijvoorbeeld dieprood. Houd er rekening mee dat dit exemplaar geen aparte mediaknoppen bevat. In plaats daarvan gebruik je de toetsen F7 tot en met F12 in combinatie met de Shift-toets.

Razer BlackWidow Elite

Prijs: € 179,99
www.razer.com

Razer staat bekend om zijn stijlvolle game-accessoires en de BlackWidow Elite is daar een mooi voorbeeld van. Dit robuuste toetsenbord heeft een zachte polssteun. De mechanische toetsen bieden dankzij de lichte aanslag een snelle reactietijd. Voeg desgewenst aan iedere toets een tweede functie toe, zodat je macro’s kunt programmeren. De zijkant bevat nog een usb2.0-poort en 3,5mm-geluidsuitgang. Verder heeft dit exemplaar een draaiwiel voor het volume en diverse opvallende multimediaknoppen. Met de meegeleverde software passen gamers de rgb-verlichting aan, waarbij ze de profielen in het eigen geheugen van de BlackWidow Elite opslaan.

© PXimport

HyperX Alloy Elite RGB

Prijs: € 139,99
www.hyperxgaming.com

De fraaie Alloy Elite RGB zal in geen enkele gameroom misstaan. Het mechanische toetsenbord straalt ondanks zijn kleurrijke verschijning heel wat luxe uit. De behuizing bevat een aluminium frame en is hierdoor erg stevig. Bovenaan heeft het toetsenbord in een apart gedeelte mediaknoppen met een fors volumewieltje. Ook handig is de usb2.0-poort om rechtstreeks randapparatuur aan te sluiten, zoals een headset. Overigens is dit toetsenbord onder de naam Alloy Elite ook in een enkele kleur verkrijgbaar.

ASUS ROG Spatha

Prijs: € 169,99
www.asus.com

ASUS richt zich met deze futuristisch ogende lasermuis op veeleisende multiplayer-gamers. Hij herbergt namelijk maar liefst twaalf programmeerbare knoppen. Je bepaalt zelf of je deze muis bekabeld of draadloos aansluit. Pas verder drie rgb-lichtgebieden aan, wijzig via de schakelaar de klikweerstand en sla muisprofielen op in het ingebouwde geheugen. Met een gewicht van bijna 180 gram is dit bedieningsapparaat relatief zwaar. Dankzij een maximale gevoeligheid van 8.200 dpi reageert de ROG Spatha zo nodig heftig op de kleinste bewegingen.

© PXimport

Razer Deathadder Essential

Prijs: € 49,99
www.razer.com

Niet iedereen heeft behoefte aan een peperdure muis met allerlei tierelantijntjes. Tegelijkertijd wil je natuurlijk ook geen muis waarvan de knoppen het na enkele zwaarbevochten shootersessies begeven. De Deathadder Essential is ontwikkeld om urenlang te gamen tegen een mooie prijs. De behuizing heeft vijf programmeerbare knoppen aan boord. Het gebruik van rubber geeft je – vergeleken met menig kantoormuis – meer grip. De Deathadder heeft een optische sensor met een gevoeligheid van 6.400 dpi.

Logitech G Pro Wireless

Prijs: € 149,-
www.logitechg.com

De Pro Wireless oogt weliswaar vrij sober, maar de specificaties zijn indrukwekkend. Zo weegt deze draadloze gamemuis slechts tachtig gram en ondersteunt de lens een gevoeligheid van maximaal 16.000 dpi. Ondanks zijn vederlichte gewicht houdt de accu het ongeveer 48 uur vol. Wie de programmeerbare verlichting uitschakelt, geniet van een nóg langere accutijd. Handig is dat spelers zelf bepalen hoeveel zijknoppen ze op de Pro Wireless monteren. Het maximale aantal is vier.

© PXimport

Corsair Dark Core RGB

Prijs: € 99,99
www.corsair.com

Bluetooth, een radioverbinding of bedraad; voor deze Dark Core RGB maakt het allemaal niets uit. Naast de flexibele aansluitopties houdt deze muis ook rekening met verschillende gripstijlen. De zijgrip verwissel je namelijk eenvoudig. Dit product bevat verder negen programmeerbare knoppen en aanpasbare rgb-verlichting. De optische sensor ondersteunt een gevoeligheid van 16.000 dpi. Corsair claimt tot slot een speeltijd van zo’n 24 uur op een volgeladen accu.

Sennheiser GSP 550

Prijs: € 249,-
www.sennheiser.com

Bij een gerenommeerd audiomerk als Sennheiser weet je één ding zeker. Met de geluidskwaliteit zit het wel goed! De audiodrivers spelen van deze over-ear-headset een 7.1-audiospoor af, zodat je tegenstanders van verschillende kanten hoort aankomen. Met één druk op de afstandsbedieningsknop activeer je de virtuele surround-modus. Via de ruisonderdrukkende microfoon klets je zelfs in een roermoerige omgeving moeiteloos met online medespelers. Ook aan een hoog draagcomfort is gedacht. Zo zijn de oorkussens en hoofdband voorzien van zacht kunstleer. Aansluiten gebeurt via een usb-kabel.

© PXimport

Cooler Master MH752

Prijs: € 77,99
www.coolermaster.com

Cooler Master ontwikkelt betaalbare headsets en de MH752 is daar een recent voorbeeld van. De oorschelpen bevatten neodymium-drivers van vier centimeter die een 7.1- audiospoor kunnen afspelen. In de kabel bevindt zich een afstandsbediening om onder meer de virtuele surround-modus en microfoon te (de)activeren. Dit over-ear-model heeft draaibare oorschelpen en kussens van kunstleer met traagschuim. Fijn is dat je deze headset zowel via een usb- als 3,5mm-poort kunt aansluiten. Inclusief aansluitkabel weegt de MH752 340 gram.

SteelSeries Arctis Pro Wireless

Prijs: € 349,99
www.steelseries.com

SteelSeries levert met de Arctis Pro Wireless een draadloze ontvanger mee, die je aansluit op een Windows-machine of PlayStation 4. Voor de draadloze overdracht gebruikt deze headset een 2,4GHz-radioverbinding en/of bluetooth. Prettig is dat je tijdens het spelen een tweede batterij kunt opladen. Die verwissel je eenvoudig, zodat je nooit last hebt van een lege accu. De fabrikant belooft een speeltijd van zo’n tien uur op een volle accu. Voor de geluidskwaliteit zijn twee neodymium-drivers met een diameter van vier centimeter verantwoordelijk. De Arctis Pro Wireless is verkrijgbaar in een zwarte en witte uitvoering.

© PXimport

Logitech F310

Prijs: € 34,99
www.logitechg.com

De F310 is al jarenlang verkrijgbaar, maar nog altijd heeft iedere bekende elektronicawinkel deze betaalbare controller in zijn assortiment. Het betreft een bedraad exemplaar met soortgelijke knoppen als de Xbox 360-controller. Als een game deze gamepad niet accepteert, kun je toetsenbord- en muisopdrachten programmeren. De usb-kabel heeft een lengte van 1,8 meter en het gewicht van de controller bedraagt 250 gram. De F310 is onder meer geoptimaliseerd voor het bekende gameplatform Steam.

Razer Raiju Ultimate

Prijs: € 199,99
www.razer.com

Razer ontwikkelde de Raiju Ultimate oorspronkelijk voor de PlayStation 4, maar deze draadloze bluetoothcontroller werkt ook prima voor geschikte games op de pc. Via een mobiele app pas je de gevoeligheid van de knoppen aan en kun je ook specifieke functies toewijzen. Handig is dat je de duimsticks desgewenst verwisselt, zodat je tijdens het spelen de ideale maat gebruikt. Houd wel rekening met het relatief hoge gewicht van 370 gram.

© PXimport

Microsoft Xbox One draadloze controller (V2)

Prijs: € 59,99
www.xbox.com

Laat je niet misleiden door de productnaam van deze controller. Naast Microsofts spelcomputer werkt deze gamepad namelijk net zo goed samen met Windows 10-systemen. Zo koppelen gamers via bluetooth eenvoudig een geschikte pc, laptop, tablet of smartphone. Zoals we van Xbox-controllers gewend zijn, heeft dit besturingsapparaat forse handgrepen. Via de 3,5mm-geluidsingang aan de onderzijde koppel je eventueel een headset.

Thrustmaster TS-PC Racer Ferrari 488 Challenge Edition

Prijs: € 649,99
www.thrustmaster.com

Racefanaten gebruiken natuurlijk veel liever een stuur met gaspedalen als gamecontroller voor hun pc. Dit is niet zomaar een stuur voor racespelletjes. Het betreft namelijk een replica van de Ferrari 488 Challenge. Thrustmaster integreerde onder meer vijftien leds voor de toerenteller, twee schakelflippers en allerlei andere knopjes die overeenkomen met een echt racestuur. Kortom, een mooi startpunt voor de creatie van een luxe racesimulator. Aansluiten gebeurt via usb.

© PXimport

DXRacer Racing R0-NR

Prijs: € 309,-
www.dxracer-europe.com

Als fervent gamer moet je wel comfortabel zitten. Fabrikant DXRacer is gespecialiseerd in het ontwikkelen van stoelen voor lange gamesessies. Logischerwijs zijn er allerlei zaken naar behoefte instelbaar, waardoor dit product geschikt is voor iedere (jong)volwassene. Opvallend zijn de hoge rugleuning en de krachtige gaslift. Dankzij de hoofdsteun en het lendekussen zit je goed rechtop, waardoor je de kans op lichamelijke klachten verkleint.

Logitech G PowerPlay

Prijs: € 129,-
www.logitechg.com

Deze Logitech G PowerPlay is niet zomaar een muismat. Dit exemplaar laadt je muis tijdens het spelen namelijk op, zodat je nooit te maken hebt met een lege accu. Gamers kiezen voor de gewenste wrijving tussen een stoffen of harde toplaag. Via usb ontvangt deze muismat voeding, waarna het via een elektromagnetisch veld energie aan de muisaccu overdraagt. Bedenk wel dat er tot dusver slechts twee muizen compatibel zijn, namelijk de Logitech G703 en G903.

© PXimport

Teufel Concept E 450 Digital Superior Edition

Prijs: € 829,99
www.teufelaudio.nl

Surround-speakers zijn tijdens videospelletjes wel zo prettig: dan hoor je tegenstanders uit de juiste richting aankomen. Teufel begrijpt dat maar al te goed, want het Duitse merk produceerde een fraaie surround-set voor gamers. De hoofdunit bevat zowel digitale als analoge inputs, zodat je hem voor praktisch iedere moderne spelcomputer gebruikt. Dankzij de 5.1usb-geluidskaart sluit je de Concept E 450 ook eenvoudig op een pc aan. Voor de bediening levert Teufel een ‘ijshockey-puck’ mee.

© PXimport

AVerMedia Live Gamer Portable 2

Prijs: € 179,-
www.avermedia.com

Wie gamebeelden wilt vastleggen, heeft aan dit opnameapparaatje een goede partner. Hiermee lever je niet in op de rekenprestaties van de pc, terwijl je evengoed opneemt in een maximale resolutie van 1080p. Daarnaast werkt het ook met de meeste spelcomputers samen. De AVerMedia Live Gamer Portable bewaart de beelden op een niet meegeleverde micro-sd-kaart. Zelfs live streamen met ingesproken commentaar is mogelijk!

0,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000