110 miljoen euro boete voor Facebook voor delen WhatsApp-data

110 miljoen euro boete voor Facebook voor delen WhatsApp-data

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 18 mei 2017 - 05:22

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:29

Facebook moet een boete van 110 miljoen euro betalen aan de EU, omdat het bedrijf ondanks eerdere toezeggingen toch data van WhatsApp heeft gekoppeld met Facebook.

Facebook nam de berichtendienst WhatsApp over in 2014. Van de Europese Commissie moest het bedrijf de data van de twee diensten gescheiden houden. In augustus van 2015 voerde Facebook echter een wijziging in de gebruiksvoorwaarden toe, waardoor de twee diensten alsnog werden gekoppeld.

De Europese Commissie maakte eind 2015 bezwaar tegen deze koppeling, en dat heeft nu geresulteerd in een boete van 110 miljoen Euro voor Facebook. Facebook zegt dat de informatie die ze aan de Europese Commissie had gegeven voor de overname van WhatsApp, niet volledig was.

Alternatieven

Als je het niet prettig vindt dat een bedrijf als Facebook eigenaar is van een berichtendienst die gegevens deelt, kun je kiezen uit een van de vele WhatsApp-alternatieven.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000