Video: DJI Spark, de camera-drone voor iedereen

© PXimport

Video: DJI Spark, de camera-drone voor iedereen

Televisie

Geplaatst: 7 juni 2017 - 08:57

Aangepast: 24 november 2022 - 12:33

Jelle Peterse

De befaamde dronemaker DJI komt met een nieuwe drone, de DJI Spark. Het is de goedkoopste drone van het bedrijf tot nu toe en is volgens het bedrijf dé drone “voor iedereen.”

DJI kennen we vooral van professionele en daarom ook dure cameradrones, zoals de Mavic Pro. De Spark is DJI’s poging om de ‘casual’ gebruiker aan te spreken. De Spark is een stuk kleiner dan de Mavic Pro en weegt slechts 300 gram, maar heeft wel alle functionaliteit die we van DJI gewend zijn. De drone heeft een stabilisator, kan zijn eigen weg (terug)vinden via de ingebouwde GPS, filmt in full HD met 30p en kent opvouwbare propellers. Hij heeft een vliegduur van zestien minuten en heeft een maximale snelheid van 50 kilometer per uur.

Handgebaren

Het meest opvallende is dat de drone te besturen is door middel van handgebaren. Je kunt de drone wegsturen, terug laten komen en een foto laten maken. Ook kan hij landen op je hand en vliegt hij automatisch achter je aan. Dat betekent in de praktijk dat je niet altijd een controller of smartphone bij je hoeft te hebben om met de Spark te vliegen.

De Spark is de helft van de prijs in vergelijking met de professionelere Mavic Pro, maar dat maakt hem niet goedkoop. Een losse Spark kost je 499 dollar, maar wil je het volledige pakket (inclusief controller, want die zit er niet standaard bij) dan ben je 599 dollar kwijt. Dat maakt de Spark op dit moment weliswaar de goedkoopste drone van DJI, maar blijft het een bedrag dat niet iedereen zomaar voor een camera drone neerlegt.

Check hieronder de uitgebreide hands-on van onze collega’s van Hyped.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000