Robot steelt de show in goochelact TED2014

© PXimport

Robot steelt de show in goochelact TED2014

Televisie

Geplaatst: 7 mei 2014 - 11:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Redactie

Een aangepaste fabrieksrobot heeft de show gestolen tijdens de TED2014 conferentie in Vancouver. De Baxter-robot EDI liet zien hoe ver robotica al is gevorderd met implementeren van menselijke trekjes.

EDI mocht niet alleen het podium op en ook had hij geen hoofdrol, maar niettemin stal hij de show. De robot mocht de assistent zijn van techno illusionist Marco Tempest, en in zes minuten liet hij zien wat er allemaal mogelijk is met de robot op het podium.

De Baxter robot is van Rethink Robotics en kost ongeveer 30.000 dollar. Tempest heeft hem volledig opnieuw programmeerd (het is oorspronkelijk een fabrieksrobot) en voorzag de robot van 3D-geprinte handen, een hoed en een gezicht.

EDI (Electronic Deceptive Intelligence), zoals Tempest zijn Baxter noemt, geeft op het podium een verbazende vloeiende show weg die hieronder is te zien. Een kijktip!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000