'Netflix-films offline kijken? Vergeet het maar'

© CIDimport

'Netflix-films offline kijken? Vergeet het maar'

Televisie

Geplaatst: 17 december 2014 - 14:15

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:48

Redactie

Netflix is niet van plan ooit films en televisieseries offline beschikbaar te stellen. Media thuis alvast laden om het onderweg zonder internetverbinding te bekijken zit er dus niet in.

Netflix-leidinggevende Cliff Edwards verklaart dat desgevraagd tegenover Techradar. "Het gaat gewoon niet gebeuren," aldus Edwards.

HD-video streamen is natuurlijk leuk en aardig, maar je hebt er wel een stabiele internetverbinding voor nodig. Films vooraf laden zou dat probleem verhelpen. Indiase smartphone-bezitters kunnen dat bijvoorbeeld al met de YouTube-app voor Android. De rest van de wereld wacht nog schoorvoetend op die functie.

Tijdelijke oplossing

Volgens Edwards zouden downloads voor offline gebruik echter slechts een tijdelijke oplossing zijn voor een veel groter euvel: wifi voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken, op zoveel mogelijk plaatsen ter wereld.

Edwards verwacht dat stabiel mobiel internet over vijf jaar overal dusdanig gemeengoed is geworden, dat niemand meer zit te wachten op offline films.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000