Capcom onthult Resident Evil 6 - arriveert 20 november

© PXimport

Capcom onthult Resident Evil 6 - arriveert 20 november

Televisie

Geplaatst: 20 januari 2012 - 07:03

Aangepast: 16 november 2022 - 10:23

Elmar Rekers

Capcom heeft donderdagavond Resident Evil 6 uit de doeken gedaan. De survival-horrorgame speelt zich af in zowel China als de Verenigde Staten en zal op 20 november in de winkels liggen voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

Resident Evil 6 ontvouwt zich tien jaar na de gebeurtenissen uit Resident Evil 2, en Chris Redfield en Leon Kennedy zullen hierbij de hoofdrollen op zich nemen. Net als in Resident Evil 5 zal er ook in dit zesde deel naast een singleplayer-modus weer een uitgebreide co-op campaign aanwezig zijn.

Leon Kennedy

Het verhaal in

draait om het besluit van de Amerikaanse president om het bekende Raccoon City-incident publiekelijk bekend te maken. Leon Kennedy zal direct onder de president opereren en krijgt terloops te maken met een biochemische aanslag van terroristen.

Chris Redfield is in China actief waar hij een gelijksoortige aanslag moet onderzoeken. Capcom laat via Twitter weten dat er al ruim twee jaar aan de game wordt gewerkt. De regie ligt in handen van Hiroyuki Kobayashi en Yoshaki Hirabayashi treedt aan als producer.

Indrukwekkend

"Het ontwikkelingsteam werkt er keihard aan om de meest indrukwekkende Resident Evil ooit af te leveren. Zowel op het gebied van omvang als productiewaarde", zegt Katsuhiko Ichi van Capcom. "We kunnen niet wachten om deze game met de wereld te delen."

Met de aankondiging van Resident Evil 6 maakt Capcom een einde aan de wilde geruchten die al enkele weken over deze game rondgaan. Na de release van de console-versie op 20 november gaat Capcom aan de slag met de pc-versie van de game.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000