Nieuw op Netflix: beste films en series van maart

© PXimport

Nieuw op Netflix: beste films en series van maart

Muziek & films

Geplaatst: 26 februari 2021 - 09:01

Aangepast: 25 november 2022 - 10:48

Stefanie Katzenbauer

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in maart nieuw op Netflix!

Murder Among the Mormons

Met Murder Among the Mormons voegt Netflix wederom een titel toe aan de true crime categorie die inmiddels zo populair is op de streamingsdienst. Deze documentaire miniserie focust zich op de bombardementen die plaatsvonden in Utah 1985. Deze bombardementen schokten de mormoonse kerk tot diep in hun grondvesten omdat deze bombardementen specifiek op de mormoonse kerk gericht waren. Twee mensen bleven dood bij deze aanslagen en velen raakten gewond bij de bombardementen. De driedelige miniserie onderzoekt de destijds schokkende zaak.

Moxie!

Het is niet makkelijk om een tiener te zijn. Zeker niet als je als jong tienermeisje dagelijks met seksisme op je middelbare school te maken krijgt. Moxie! Gaat over een tienermeisje dat besluit actie te voeren tegen het seksisme op haar school. Dat doet ze met de steun van een zelfverzekerde vriendin en met de inspiratie van het verleden van haar rebelse moeder. Ze besluit een online magazine te maken dat ingaat op de problematiek binnen de middelbare school en hoe het schoolbestuur standaard de andere kant op kijkt bij de meldingen en klachten van jonge tienermeiden.

Zo kijk je de Amerikaanse Netflix in Nederland

On the Basis of Sex

On the Basis of Sex vertelt het verhaal van de jonge, grensverleggende Ruth Bader Ginsburg. De juriste was tot aan haar dood in september 2020 lid van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten en heeft tijdens haar carrière altijd gestreden voor vrouwenrechten. On the Basis of Sex behandelt dan ook precies dit onderwerp, waarbij de destijds nog jonge Ginsburg een zaak aanneemt op basis van geslachtsdiscriminatie. De film laat het begin van Ruth Bader Ginsburgs historische carrière zien in een tijd waarin het nog niet vanzelfsprekend was dat vrouwen mochten studeren.

Keuzestress? Netflix geeft de oplossing

The Mummy

The Mummy is een actie en avonturenfilm uit 2017 met onder andere Tom Cruise en Russel Crowe in de hoofdrol. Tom Cruise vertolkt de rol van Amerikaanse sergeant Nick Morton die in Irak gestationeerd is. Daar wordt de tombe van een prinses gevonden die probeerde de god Seth op te roepen. Ze werd echter betrapt en levend gemummificeerd als straf. Een archeoloog brengt de sarcofaag van de prinses naar Engeland voor onderzoek. Maar laat het nou net het geval zijn dat er in Londen bij constructiewerkzaamheden een tombe gevonden is waarin een bijzondere robijn begraven ligt. Dat kan haast geen toeval zijn.

Biggie: I Got a Story to Tell

The Notorious B.I.G. oftewel Biggie Smalls was een van de belangrijkste figuren uit de hiphop scéne van de jaren ’90. Nadat hij eenmaal doorgebroken was in de hiphop scéne, werden zijn videoclips veelvuldig gedraaid op MTV en vormde hij voor veel Amerikaanse jeugd een voorbeeld en een stijlicoon. Toen hij in 1997 werd doodgeschoten na een afterparty, was dat dan ook wereldnieuws. De moord is tot op heden niet opgelost. De documentaire Biggie: I Got a Story to Tell viert het leven en de carrière van de rapper met nooit eerder vertoonde beelden die door de familie is aangeleverd.

Netflix Party: samen online kijken

Formula 1: Drive to Survive

Het nieuwste seizoen van Drive to Survive verschijnt deze maand op Netflix. Daarmee komt de Formule 1 serie van Netflix op een totaal van drie seizoenen. Dit nieuwste seizoen schijnt licht op het verkorte F1 seizoen ten tijde van de coronacrisis. Hierbij hebben de coureurs zich moeten aanpassen naar de omstandigheden. Ook in dit seizoen zullen alle favoriete coureurs weer aan het woord komen, waaronder ook Lewis Hamilton en Max Verstappen.

Yes Day

Een vast onderdeel van het ouderschap is dat je duizend keer per dag ‘nee’ moet zeggen tegen je kinderen. Of ze nu een snoepje willen, eerder van tafel of hun huiswerk een andere keer willen maken: ‘nee’ is het meest gebruikte antwoord. Maar wat als je als ouder besluit om eens één dag, 24 uur lang, ‘ja’ te zeggen op alles wat je kinderen van je vragen. Het betekent verschillende dingen, waaronder chaos en bizarre situaties maar ook dat je op die manier een hele leuke dag met je kinderen kunt doorbrengen. En wie wil dat nou niet?

Vice

Vice is een satirische biografische film over het leven en de carrière van republikeinse politicus en ex-vice president Dick Cheney. Deze rol wordt vertolkt door Christian Bale en daarnaast zijn bekende acteurs zoals Amy Adams, Steve Carell en Tyler Perry ook in deze film te zien. Cheney werd door president Bush benoemd als minister van defensie en schopte het uiteindelijk in 2000 zelfs tot vice president van Bush. Deze rol heeft hij geaccepteerd, maar wel onder de voorwaarde dat hij een grote zeggenschap kreeg over de invulling van deze rol, terwijl de functie van vice president over het algemeen slechts een ceremoniële functie is.

Men, Woman & Children

Men, Woman & Childeren is een komediefilm die enkele tieners en hun ouders volgt. Het is een film die voornamelijk ingaat op de invloed van het internet op de relaties, het zelfbeeld, de communicatie en informatievoorziening van een groepje tieners en hun ouders. Iedereen maakt daarin zijn eigen keuzes en kiest zijn eigen pad en deze film laat zien dat dat soms grappige maar ook tragische uitkomsten kan hebben. Een ding is echter meteen duidelijk: niemand kan de invloed ontkennen die smartphones, laptops, tablet en het internet in het algemeen hebben op ons dagelijks leven.

Made You Look

Made You Look is een documentaire over een kunsthandelaar, een kunstgalerij en het grootste kunstschandaal uit de geschiedenis. Hierbij speelt een dame met de naam Glafira Rosales de hoofdrol die op een goede dag de kunstgalerij van Ann Friedman in New York binnen komt wandelen met de mededeling dat ze verloren gewaande schilderijen heeft gevonden van grote kunstenaars zoals Rothko en Jackson Pollock. Maar het draait om zeer goed gemaakte vervalsingen die gewoon in een garage in Queens geschilderd werden. Het verhaal gaat over hebzucht, moedwil en peperduur bedrog. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000