Nieuw op Disney+: beste series en films van juni

© PXimport

Nieuw op Disney+: beste series en films van juni

Muziek & films

Geplaatst: 5 juni 2022 - 11:35

Aangepast: 16 november 2022 - 09:32

Redactie

Natuurlijk bevat Disney+ álle bekende klassiekers van de wereldberoemde filmstudio. Daarnaast voegt dit populaire streamingplatform iedere maand een verse lading films, series en documentaires aan de almaar uitdijende catalogus toe. Een abonnement kost 8,99 euro per maand. Welke titels komen er in juni online? Dit is er nieuw op Disney+.

Atlanta (seizoen 3)

Deze bekroonde serie gaat over de hechte rapgemeenschap in Atlanta. De hoofdpersonages bestaan onder meer uit muziekmanager Earn en zijn neef Alfred. Laatstgenoemde staat overigens ook bekend als de veelbelovende rapper ‘Paper Boy’. De twee hebben als doel om het samen te maken in de muziekbusiness. Dat blijkt in de praktijk nogal een uitdaging, want de neven ervaren nogal hinder van allerlei privébeslommeringen. De muzikale doorbraak komt dan ook met vallen en opstaan tot stand. 

In seizoen 3 is het rapgezelschap op Europese tournee, waarbij de artiesten steden bezoeken als Londen, Parijs én Amsterdam. Veel scènes spelen in onze hoofdstad af en er komt zelfs een Nederlandstalig liedje voorbij. Ruben van der Meer speelt een bijrol. Atlanta is vanaf 29 juni op Disney+ te zien.

Rise: A Family of Champions

Momenteel is Giannis Antetokounmpo één van de grootste NBA-sterren, maar het succes is hem niet bepaald komen aanwaaien. Bijzonder is dat er nog drie broers van Giannis in het professionele basketbal actief zijn. Deze film beschrijft hoe Charles en Vera Antetokounmpo in 1991 vanuit Nigeria naar Griekenland reisden. De twee gingen op zoek naar een beter leven. 

Helaas werden ze in Europa niet met open armen ontvangen. Ze dreigden zelfs het land uitgezet te worden. Met hun souvenirshop deden de jonge ouders er alles aan om het hoofd boven water te houden, terwijl hun zonen Giannis en Thanasis een plekje in het plaatselijke jeugdbasketbalteam veroverden. Hun ongekende basketbaltalent zal het leven van de familie Antetokounmpo voorgoed veranderen. Rise: A Family of Champions is vanaf 24 juni te zien. 

Family Reboot (seizoen 1)

Family Reboot zoomt in op de valkuilen van het drukke gezinsleven. Ouders en kinderen hebben tegenwoordig vaak moeite om écht contact met elkaar te maken. Drukke banen, social media en ambitieuze sportschema’s spelen hierin bijvoorbeeld een rol. Vanwege alle hectiek en diverse hedendaagse afleidingen hebben gezinsleden vaak nauwelijks nog oog voor elkaar. 

In deze reallife-serie leren gezinnen onder leiding van verschillende coaches om de onderlinge band te versterken. Kortom, smartphones inleveren en leuke dingen doen met elkaar! Elk gezin neemt een week vrij om de familiebanden weer aan te halen. Deze zesdelige serie is vanaf 15 juni op Disney+ te zien. 

Ms. Marvel (seizoen 1)

Vanaf 8 juni start Disney+ met (wekelijkse) uitzendingen van Ms. Marvel. Deze zesdelige serie draait om een Amerikaanse moslima met Pakistaanse roots. Kamala Khan is een voorbeeldige studente met schrijverstalent. Daarnaast blijkt ze ook nog over bovenmenselijke krachten te beschikken. Dat komt mooi uit, want het tienermeisje heeft een diepgewortelde interesse voor superhelden. Langzaam maar zeker kruipt de zestienjarige scholier steeds nadrukkelijker in de huid van haar idolen. De vraag is of Kamala haar superkrachten wel goed weet te gebruiken.  

Baymax! (seizoen 1)

Het duurt weliswaar nog even, maar op 29 juni lanceert Disney+ zijn nieuwe animatieserie Baymax!. Als je de film Big Hero 6 uit 2014 hebt gezien, komt het hoofdpersonage je waarschijnlijk bekend voor. Deze spin-off volgt diverse activiteiten van Baymax in de stad San Fransokyo. 

De opblaasbare robot heeft als taak om andere mensen zo goed mogelijk te helpen. Helaas is de witte reus vaak traag van begrip waardoor er telkens ongemakkelijke en hachelijke situaties ontstaan. De trailer belooft alvast veel goeds, want deze animatieserie bevat veel humor. Baymax! heeft zes afleveringen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000