Microsoft vol in de aanval tegen Apple's Siri

© PXimport

Microsoft vol in de aanval tegen Apple's Siri

Foto & video

Geplaatst: 28 juli 2014 - 06:14

Aangepast: 16 november 2022 - 09:55

Redactie

Microsoft heeft het volste vertrouwen dat zijn virtuele persoonlijke assistent Cortana nu al Apple's drie jaar oudere Siri overtreft. Zo blijkt althans uit een nieuw reclamefilmpje van de Windows-maker.

Tenminste dat is wat alweer zo'n typische Amerikaanse bashing reclamevideo moet doen geloven. Microsoft laat daarin een Lumia 635 - niet bepaald een topmodel - zien tegenover Apple's vlaggenschip iPhone 5S. Bij diverse handelingen (afspraken inplannen, herinneringen opslaan en verkeerssituaties) doet Cortana wat het doen moet, terwijl Siri volledig in het duister tast.

Dat lijkt op z'n zachtst gezegd wat gechargeerd. Apple introduceerde zijn virtuele persoonlijke assistent als een feature op de iPhone 4S, die in oktober 2011 uitkwam. Cortana is stukken jonger en verscheen in april van dit jaar. Microsoft probeert aan alle kanten om een inhaalslag te maken, onder meer door academische data toe te voegen voor onderzoekers.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000