Bestuur je drone met een Apple Watch

Het Taiwanese bedrijf PVD+ heeft een algoritme geschreven voor de Apple Watch waardoor het mogelijk is via gebaren een drone te besturen. Ook is het de onderzoekers gelukt om met de smartwatch een Sphero-balletje aan te sturen en de Hue-lampen van Philips.

Het heeft PVD+ 18 maanden gekost aan onderzoek om de algoritme voor de app te ontwikkelen.

"Voorheen hadden we gecompliceerde besturing nodig om drones te kunnen laten vliegen, nu heb je alleen een smartwatch nodig. Via menselijk gedrag en gebaren kunnen we het rechtstreeks aansturen," laat Mark Ven, hoofd van PVD+, weten in een interview met Reuters.

De technologie is nog in een vroeg stadium, maar men is al zover dat het licht van de Hue-lamp veranderd kan worden door de eerste letter van de kleur in de lucht te schrijven. PVD+ is nu in Taiwan bezig om een patent te registreren voor hun idee.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000