Alternatief voor MCE: MediaPortal

MediaPortal is een gratis alternatief voor Media Center en dus perfect voor Windows XP zonder Media Center.Ook als u wel Media Center hebt, is dit programma mogelijk interessant, omdat MediaPortal wel tv-kaarten zonder hardwarematige mpeg-2 encoder ondersteunt. Onder Vista deed het programma helaas niet wat we ervan verwachtten en startte het de televisiekaart niet.

Het configuratiegedeelte van MediaPortal kent veel opties, maar is wel duidelijk. U kunt bijvoorbeeld nadat u uw tvkaart hebt gekozen, uw stad kiezen, waarna de lijst met televisiekanalen automatisch is ingesteld.

Media Portal ziet er mooi uit en doet denken aan Windows Media Center. De bediening van MediaPortal zit fijn in elkaar. Uiteraard kunt u ook mediabestanden en dvd's met MediaPortal bekijken.

www.team-mediaportal.com
taal: NL, freeware, 26,6 MB Windows XP

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000