Update voor Spotify lost ssd-vretende bug op

Spotify kampte maandenlang met een bug waardoor de levensduur van ssd's in het gedrang kwam. De software schreef veel te veel data weg, en daar is nu een update voor.

Meerdere Spotify-gebruikers ontdekten in juni al dat de streamingdienst in sommige gevallen maar liefst 10 GB per uur naar de ssd schreef. Daarvoor hoefde er niet eens naar muziek geluisterd te worden. Onduidelijk is nog altijd waar het probleem precies vandaan komt, hoewel er vermoedens zijn dat het met het caching van nummers te maken heeft. De bug is verholpen in versie 1.0.42.

Komt vaker voor

Onlangs kwamen Firefox en Chrome ook in het nieuws vanwege ssd-problemen. In het geval van Firefox had dat te maken met het feit dat de browser constant een backup van zichzelf maakt, voor het geval dat deze onbedoeld afgesloten wordt. Maar omdat de hoeveelheid nieuwe data die een ssd aankan niet oneindig is, kunnen dergelijke aantallen de levensduur verkorten.

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000