Kodi 15.0 brengt 'adaptive seeking' en meer nieuwe functies

Kodi 15.0 is uitgebracht en daarmee krijgt de populaire mediaspeler veel nieuwe features. Deze is nu ook als officiële release te downloaden in de Play Store. Eerder betrof het nog een bètaversie.

Specifiek voor de Android-versie is er vanaf 15.0 ondersteuning voor 4K-video's, wisselen tussen refresh rates en ondersteuning voor de HEVC-codec. Kodi heeft daarnaast op alle platformen een nieuw menu, waarin je tussen hoofdstukken kan skippen - inclusief thumbnails. Videobestanden moeten die hoofdstukken wel al ingebakken hebben.

Nieuwe functies

Verder is de 'adaptive seeking'-functie nieuw. Des te vaker je achter elkaar op de vooruitspoelknop drukt (of tikt), des te groter de tijdsprongen die je maakt. Dat geldt ook voor terugspoelen. Tevens is het menu voor het selecteren van audiosporen en ondertitels gestroomlijnd. Hetzelfde geld voor de add-on manager, die het nu 'gemakkelijker maakt om je add-ons te vinden'.

Lees meer over Kodi in onze workshop: streaming torrents in Kodi (XMBC).

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000