Google verkoopt Nexus Player niet meer

Google gaat de Nexus Player niet langer aanbieden, zo bevestigt het bedrijf. Andere winkels kunnen hun voorraad nog opmaken, maar daarna komen er geen nieuwe mediaspelers voor terug.

Waarom de verkoop van de Nexus Player wordt stopgezet, is niet bekend. Maar wie er de afgelopen maanden eentje wilde hebben, merkte al hoe lastig 'ie nog te krijgen was.

Het apparaat vormde het debuut van Android TV, dat doorleeft als besturingssysteem voor smart tv's. Daarnaast bleek de Chromecast voor veel mensen voldoende te bieden, tegen een fractie van de prijs van de Nexus Player.

Afstandsbediening

De mediabox werd geleverd met (destijds) een opvallende afstandsbediening, met ingebouwde microfoon. Apple zou die functionaliteit later overnemen in een nieuwe versie van de Apple TV.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000