Casten met Chrome vanuit Windows

Je kent het wel: je zit met je laptop op Youtube, maar het liefst heb je die video op een groter beeld, bijvoorbeeld op je tv. Dat kan, als je Google Chrome gebruikt. Je hebt er geen extra extensies of een aparte Chromecast voor nodig.

Google's eigen browser Chrome biedt - zonder de installatie van plug-ins - de mogelijkheid om direct video's te casten vanuit Youtube naar andere apparaten in je huis. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is met Chrome naar www.youtube.com te surfen, een video'tje op te starten en vervolgens onderaan de Youtube-video klikken op het Cast-pictogram.

Google Chrome laat vervolgens alle apparaten die casting ondersteunen, zien, zoals smartphones, tablets, laptops en ook smart-tv's. Vanuit de browser kun je vervolgens aangeven naar welk apparaat je wilt streamen. De bediening van de video zelf vindt plaats in je browser, vanuit waar je de video kunt starten en pauzeren, en vooruit- en terug kunt spoelen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000