Samsung brengt Gear S3-smartwatch uit in Nederland

© CIDimport

Samsung brengt Gear S3-smartwatch uit in Nederland

Geplaatst: 30 november 2016 - 08:03

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:37

Redactie ID.nl

Samsung maakt bekend dat de Galaxy Gear S3-smartwatch vanaf 2 december in de Nederlandse winkels ligt. Het horloge komt uit in drie varianten: Frontier, Classic en BALR.

Het verschil tussen de drie versies zit 'm eigenlijk alleen in de horlogebandjes. De Classic heeft een bandje van leer en de Frontier moet met z'n rubberen bandje sporters meer aanspreken. Beide zijn even duur, 399 euro. De BALR-variant is voorzien van een bandje dat ontworpen is door modemerk BALR, en wordt geleverd met een extra armbandje. Deze is duurder, 499 euro.

Accuduur

Ten opzichte van de Gear S2 is de accuduur van de Gear S3 verbeterd. Het horloge zou het nu minstens twee dagen op een oplaadbeurt moeten uithouden, online vinden we verhalen van mensen die het er zelfs tot vijf dagen op volhouden. Wederom zit er een schijf om de wijzerplaat, die rondgedraaid kan worden om het horloge te besturen. Omdat er GPS en lokale opslagruimte (4 GB) aanwezig is, kan de gekoppelde smartphone thuis blijven tijdens het sporten en muziek luisteren.

Tizen

De Gear S3-smartwatch werkt in combinatie met de meeste Android-telefoons, maar draait niet op Android Wear. Het horloge is voorzien van Tizen OS, een besturingssysteem dat door Samsung zelf is ontwikkeld. Verwacht daardoor niet hetzelfde app-aanbod als andere smartwatches voor Android. 

Verkoop

De wereldwijde verkoop van smartwatches valt tegen, bleek eerder uit cijfers van marktanalist IDC. Toch zag Samsung de verkoop van zijn klokjes de afgelopen tijd juist toenemen. Daardoor blijft de fabrikant mogelijk nieuwe modellen lanceren, terwijl andere partijen nog even de kat uit de boom kijken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten