Review: Huawei Band 4 Pro

© CIDimport

Review: Huawei Band 4 Pro

Geplaatst: 15 juni 2020 - 07:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:15

Redactie ID.nl

Huawei maakt al een paar jaar fitnesstrackers, veelal onder de honderd euro. De nieuwe Band 4 Pro is er ook zoeen en kost gemiddeld tachtig euro. Een goedkoper alternatief voor populaire modellen van onder meer Fitbit dus, maar weet die van Huawei uw gezondheid even goed in kaart te brengen?

Daar lijkt het wel op, al zijn er een paar beperkingen. De Band 4 Pro heeft uitgebreide functies om uw slaap te meten en bevat een ingebouwde gps-sensor om uw route te meten tijdens het fietsen of hardlopen. Dit heeft als voordeel dat u uw smartphone thuis kunt laten als u gaat sporten.

Hartslagsensor

De fitnesstracker is voorzien van allerlei sportmodi voor accurate metingen en heeft een hartslagsensor. Die meet echter niet continu, waardoor de resultaten minder nauwkeurig zijn dan een model dat dat wel doet. U kunt ook handmatig een hartslagmeting starten, maar moet dan vijftien seconden stilstaan. Dat is vaak niet handig, bijvoorbeeld omdat u lekker aan het rennen bent.

Smartphonemeldingen

De fitnesstracker an sich bevalt prima. Hij is water- en stofdicht, heeft een klein verticaal schermpje dat helder en scherp oogt en gebruikt een duidelijke app voor de instellingen en meetresultaten. U kunt ook uw smartphonemeldingen op het display van de Band 4 Pro tonen. Het nut is beperkt, omdat het meldingenscherm traag reageert, geen smileys kan weergeven en het niet mogelijk is om te antwoorden op berichten. Sommige slimme horloges bieden deze functie wel, via spraakbesturing of snelle voorgeprogrammeerde reacties. 

Conclusie

Betaalbare fitnesstracker is prima maar minder slim dan dure concurrenten.

Pluspunten
Prijs, app, sportmodi.

Minpunten
Hartslagmeter, beperkt met smartphonemeldingen.

Adviesprijs: € 79,-

Voor meer informatiue: https://consumer.huawei.com/nl/wearables/band4-pro/

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten