Dit is Apples smartwatch: de Apple Watch

© CIDimport

Dit is Apples smartwatch: de Apple Watch

Geplaatst: 9 september 2014 - 18:46

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:44

Redactie ID.nl

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Apple heeft eindelijk zijn eigen smartwatch gepresenteerd. Wat is en kan de Apple Watch allemaal?

De Apple Watch (en dus niet de iWatch) krijgt een vierkant scherm van het ijzersterke saffierglas. Naast het touchscreen is vooral de knop aan de zijkant belangrijk - daarmee kunnen gebruikers het apparaat op een paar manieren handig bedienen.

Digitale kroon

Apple noemt het de 'digital crown', en het doet denken aan het wieltje op analoge horloges waarmee je de tijd kunt instellen. Bij de Apple Watch kun je de 'crown' indrukken, wat fungeert als home-knop, net als op de iPhone of iPad. Bovendien kun je aan het wieltje draaien, zodat je door lijsten kunt scrollen, maar ook kunt inzoomen op apps of op bijvoorbeeld Apple Maps.

Accessoire voor iPhone

De Apple Watch is niet op zichzelf te gebruiken (zoals de Gear S van Samsung dat wel is), maar moet worden gebruikt als accessoire van de iPhone. Bovendien werkt de Apple Watch alleen met de nieuwe iPhones, namelijk de iPhone 5, 5S, 5C, en de nieuwe iPhone 6 en de grotere iPhone 6 Plus.

Kaartjes

De software van het horloge heeft iets weg van Android Wear, waarbij gebruikers hun notificaties zien in de vorm van een soort kaartjes. Ontwikkelaars kunnen straks ook dat soort kaartjes maken.

Gezondheid

Zoals verwacht zet Apple stevig in op gezondheidsapps, en de Apple Watch heeft dan ook een hartslagmeter en een stappenteller. Dat is overigens het geval bij alle smartwatches die nu op de markt zijn.

Wanneer in Neerland?

De Apple Watch komt in twee maten op de markt, maar Apple maakte tijdens de presentatie niet bekend welke maten dat zijn. Mogelijk gaat het alleem om de maten van de bandjes, die uiteindelijk verwisselbaar zijn.

De smartwatch komt begin 2015 op de markt en gaat 350 dollar kosten, wat neerkomt op zo'n 300 euro. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten