Werkt Apple aan een Oculus Rift-concurrent?

© CIDimport

Werkt Apple aan een Oculus Rift-concurrent?

Geplaatst: 25 november 2014 - 07:43

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:01

Redactie ID.nl

Apple is opzoek naar ontwikkelaars met kennis van virtual reality-systemen. Dit blijkt uit de vacature op de eigen website van Apple. Of Apple aan zijn eigen virtual reality-bril gaat werken is nog onbekend, maar eerder bemachtigde het wel al patenten die daar naar hinten.

Apple heeft in het verleden wel vaker patenten aangevraagd zonder deze daadwerkelijk te realiseren tot producten. Het is nog niet vast te stellen of Apple werkt aan haar eigen hardware of dat het zich slechts interesseert in het creëren van apps voor hardware van derden.

In de vacature geeft Apple aan dat het softwareontwikkelaars zoekt die gebruikersomgevingen en applicaties kunnen creëren binnen de VR-technologie. Het gaat in eerste instanties om prototypes en tests.

Het is niet ondenkbaar dat Apple zelf ook in de virtual reality stapt. Het bedrijf voelt immers de hete adem van concurrenten als Samsung. Dat heeft zijn eigen virtual reality-bril in ontwikkeling (de Gear VR). Ook Oculus VR (met de Oculus Rift) en Sony (Project Morpheus) zijn bezig met een virtual reality-bril.
 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten