Welke extra's bieden de verschillende energieleveranciers?

© PXimport

Welke extra's bieden de verschillende energieleveranciers?

Over ons

Geplaatst: 18 februari 2021 - 09:41

Aangepast: 17 november 2022 - 08:57

Partnerredactie

Computers zijn handig en bieden ons vele vormen van gemak en vermaak, ze verbruiken echter ook energie. Zeker wanneer je behoorlijk wat randapparatuur hebt staan en de computer zelf ook nog eens 24/7 staat te draaien, lopen de kosten voor elektriciteit steeds verder op. Je kunt die kosten enigszins in de hand houden door slim om te gaan met de apparaten en ze niet onnodig aan te laten staan. Ook loont het zich de moeite om af en toe te kiezen voor een andere provider. Ga dus de tarieven voor href="https://www.overstappen.nl/energie/vergelijken/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">energie vergelijken</a> en ontdek of je niet meer betaalt dan nodig is!

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Overstappen.nl.

Verschillen tussen de aanbieders

Het leveren van elektriciteit is een tamelijk neutrale dienst. Waar je bij telecomproviders allerlei keuzes kunt maken op het gebied van snelheid en waar aanbieders van tv-signalen verschillende pakketten kunnen samenstellen, heb je bij elektriciteit in principe maar één product. Er bestaan geen verschillende kwaliteiten stroom, dus moeten de aanbieders op allerlei andere manieren proberen om jou over te streep te halen. De ene energieleverancier doet dat door simpelweg het tarief wat te verlagen, anderen komen over de brug met een extra bonus bij inschrijving en weer andere bedrijven hebben allerlei slimme apparaatjes in de aanbieding om je energieverbruik mee te meten of te verlagen.

Inzicht in je verbruik

Met behulp van een zogenoemde slimme meter kun je precies zien hoeveel elektriciteit je verbruikt. Ook bestaan er apps die je inzicht geven in je verbruik. Op welke momenten van de dag is het verbruik het hoogst? En op welke dagen in de week? Vaak sta je er zelf niet eens bij stil welke apparaten de grootverbruikers zijn. Als je hierop wat beter let, kun je er zelf relatief eenvoudig voor zorgen dat de maandafrekening gunstiger uitvalt.

Extra lokkertjes

En dan zijn er nog de extra lokkertjes, die energiebedrijven inzetten om jou als klant binnen te halen. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die een puntensysteem hanteren. Hoe langer je klant blijft, hoe meer punten je verzamelt. Je kunt het een beetje vergelijken met de spaarpunten die sommige winkelketens uitgeven en waarmee je vervolgens met korting kunt kopen. Bij energieleveranciers gaat het echter meestal niet om kortingen, maar om cadeaus die je kunt bestellen. Leuk, maar vraag je dan wel altijd af of je die cadeaus ook echt nodig hebt. Zou je ze ook aangeschaft hebben zonder die spaarpunten? Precies!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000