Veiliger online met heel het gezin

© PXimport

Veiliger online met heel het gezin

Over ons

Geplaatst: 20 oktober 2020 - 04:28

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Partnerredactie

Of het nu gaat om even snel iets opzoeken voor school, thuiswerken of gewoon vermaak, het internet is een ongekend groot onderdeel van ons leven. Dat biedt enorm veel voordelen, maar helaas liggen er ook grote gevaren op de loer. En wanneer je met het hele gezin gebruik maakt van internet, via computers, tablets en smartphones, wil je dat natuurlijk wel zo veilig mogelijk doen. En het liefst zonder dat het beveiligen van deze apparaten een dagtaak is.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Norton.

Dat is precies de gedachte waarmee Norton 360 is ontwikkeld. Norton 360 is een uitgebreid beveiligingspakket wat je helpt om al je apparaten in huis veiliger te maken. Norton houdt 24 uur per dag online bedreigingen van over de hele wereld in de gaten om je apparaten zo goed mogelijk te beschermen tegen virussen, malware, spyware en ransomware. Daarnaast houdt de Norton Slimme Firewall toezicht op het netwerkverkeer dat je computer verzendt en ontvangt wanneer je verbonden bent met het internet. Bovendien blokkeert het verdacht verkeer. Hiermee bescherm je zo goed mogelijk je persoonlijke bestanden en gegevens op je apparaat tegen schadelijke aanvallen en nieuwsgierige ogen, waardoor het gebruik van je apparaat een stuk veiliger wordt.

Thuis en onderweg

Norton 360 zorgt er daarnaast voor dat cybercriminelen moeilijker toegang kunnen krijgen tot je webcam, waardoor je minder bang hoeft te zijn dat iemand binnen het gezin stiekem gevolgd wordt. De beveiliging van Norton 360 gaat overigens verder dan alleen de muren van je huis. Want hoe fijn het ook is dat er tegenwoordig bijna overal gratis wifi is, deze verbindingen zijn helaas niet zo veilig als je denkt. Zelfs als de wifi-verbindingen met een wachtwoord zijn beschermd, zijn je apparaten kwetsbaar voor aanvallen. Een vpn (virtual private network) beschermt en versleutelt je gegevens wanneer je gebruikmaakt van een openbaar of een gedeeld wifinetwerk, om zo je online privacy zo veel mogelijk te waarborgen.

Ouderlijk toezicht

En als we het dan toch hebben over buiten de kaders van het huis treden: zelfs wanneer kinderen veilig op hun kamer zitten, kunnen ze zich met behulp van hun pc of smartphone in gevaarlijke omgevingen begeven. Met de tools van Norton Ouderlijk toezicht kun je zien welke video’s je kinderen bekijken, welke websites ze bezoeken, welke zoektermen ze gebruiken en welke apps ze downloaden. Bovendien kun je toezicht houden op hun locatie via gps voor Android en iOS, inhoud filteren voor pc’s en meer. Deze tools helpen je op het vlak van positief ouderschap en bij het bespreken van belangrijke onderwerpen op een proactieve manier.

© PXimport

Cloud-backup

Een gemiddeld persoon heeft flink wat foto’s en andere belangrijke informatie op de pc staan, en het zou natuurlijk zonde zijn als je die verliest wanneer een apparaat wordt gestolen of kapot gaat. Ook daar heeft Norton een oplossing voor, met Cloudback-up voor je pc. Hiermee worden bestanden op de pc automatisch gesynchroniseerd met de cloud, zodat je er altijd en overal toegang tot hebt. Zelfs in het geval dat je bestanden worden versleuteld bij een ransomware-aanval, kun je via de cloud al je gegevens heel eenvoudig weer terugkrijgen.

© PXimport

Diverse varianten

Dit en nog veel meer oplossingen, zoals wachtwoordbeheer, een firewall voor pc en Mac en de 100% Virus Protection Promise maken Norton 360 het ideale pakket om iedereen in het gezin met een veiliger gevoel online te laten zijn. Een abonnement op Norton 360 is verkrijgbaar in verschillende varianten. Voor gezinnen met meerdere computers en smartphones, is het Norton 360 Deluxe-pakket de ideale oplossing.

Norton 360 Deluxe biedt bescherming voor tot 5 pc’s, Mac, smartphones of tablets en biedt je daarnaast 50 gigabyte opslagcapaciteit voor Cloud-backup. Daarnaast is dit abonnement voorzien van de opties voor Ouderlijk toezicht.

Tijdelijk betaal je voor dit abonnement geen 89,99 euro, maar slechts 49,99 euro voor het eerste jaar. Beveilig iedereen in huis vandaag nog, dus bekijk het Deluxe-abonnement of een van de andere abonnementen of producten van Norton 360.

Voorwaarden van toepassing, zie abonnementsvoorwaarden. Niemand kan cybercriminaliteit helemaal voorkomen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000