Speel deze PC- en console-klassiekers nu op je mobiel

Speel deze PC- en console-klassiekers nu op je mobiel

Over ons

Geplaatst: 18 mei 2017 - 05:51

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Partnerredactie

Onze mobiele telefoons zijn tot steeds meer in staat, wat betekent dat de mobiele games steeds mooier en uitgebreider kunnen worden. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor de gameontwikkelaars en na Pokémon Go en Super Mario Run gaan de geruchten dat ook Zelda een uitstap naar mobiele games gaat maken. Nieuwe games van onze favoriete franchises zijn top, maar in de App Store en op Google Play zijn er genoeg games die je nu al op je telefoon kan spelen. Beleef de topgames uit het pre-smartphone tijdperk (opnieuw) met deze vijf mobiele ports van PC en console klassiekers.

Baldur’s Gate II: Enhanced Edition

Baldur’s Gate staat te boek als één van de beste RPG’s ooit gemaakt en heeft met de mobiele port een tweede leven gekregen. Deze bevat hetzelfde fascinerende verhaal en de klassieke gameplay als de originele versie, met extra personages en een nieuwe verhaallijn als bonus. Een must-play voor iedere fan van klassieke top-down RPG’s, maar eigenlijk ook gewoon voor iedere gamer.

RollerCoaster Tycoon Classic

De kleurrijke graphics van RollerCoaster Tycoon zijn ideaal om elk mobiel apparaat mee op te fleuren. RollerCoaster Tycoon Classic combineert de features van de eerste twee games uit de serie tot een port die wellicht nog verslavender is dan het origineel. Creeër het beste pretpark ter wereld of teister je gasten met eindeloze doolhoven en misselijkmakende achtbanen in één van de beste tycoon games ooit.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Star Wars: Knights of the Old Republic (KOTOR) mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Deze port brengt de volledige game naar je mobiele apparaat en doet dit met verve. Speel als de laatste hoop van de Jedi en red de wereld van de Sith door lightsabers en de Force te gebruiken. Blijf je aan de kant van het licht, of val je ten prooi aan the dark side? De game biedt een adembenemend verhaal en solide gameplay. Of je nou een fan bent van Star Wars of niet, met deze game ben je wel even zoet.

Final Fantasy IX

Bijna iedere Final Fantasy game had wel een plekje kunnen krijgen op deze lijst, maar de eer gaat uiteindelijk naar Final Fantasy IX. Hoewel bijna alle klassieke Final Fantasy games inmiddels een mobiele versie hebben gekregen, is de port bij Final Fantasy IX het beste uitgepakt. (Her)beleef het verhaal van Zidane Tribal, een dief die verstrikt raakt een een bovennatuurlijk conflict tussen werelden. De app is niet goedkoop, maar voor dan heb je wel de volledige game zoals deze jaren geleden uitkwam voor de PlayStation, inclusief enkele verbeteringen.

Grim Fandango

Het laatste plekje op deze lijst gaat naar klassieke puzzel-adventure game Grim Fandango. Iets stinkt in het land van de doden en Manuel "Manny" Calavera, een reisagent in het ‘Departement van de doden’, wordt voor de gek gehouden. Wanneer hij lucht krijgt van de fraudezaak, volgt een episch avontuur in de onderwereld vol puzzels en zwarte humor. Het originele verhaal, de charmante personages en pittige puzzels hebben Grim Fandango tot een klassieker gemaakt. Al deze apps zijn verkrijgbaar in de App Store en op Google Play. Heb je iTunes tegoed of Google Play tegoed nodig? Ga naar Startselect en koop je tegoed prepaid, zodat je geen creditcard aan je account hoeft te koppelen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000