No more game over met Seagate Game Drive

© PXimport

No more game over met Seagate Game Drive

Over ons

Geplaatst: 1 december 2017 - 08:40

Aangepast: 16 november 2022 - 09:44

Partnerredactie

Duh! Hoe irritant is het niet om één of meerdere favoriete games te moeten verwijderen omdat je op je Xbox of PS4 anders geen ruimte hebt voor een nieuwe titel? Seagate Game Drive belooft hier een einde aan te maken. 4 testers van het href="http://techpanel.nl/">Techpanel</a> gingen met dit externe opslagmedium aan de slag.

© PXimport

Ook zo’n spijt dat je destijds niet die duurdere PS4 of Xbox met meer opslagcapaciteit hebt gekocht? Dan zou je console nu wat minder vaak mekkeren over een tekort aan opslagruimte voor nieuwe spellen. Game Drive moet gamers uit de brand helpen. Marion van Stralen en Karsten Eshuis kregen een 2TB-exemplaar voor de PS4 om dit testen. Marco Stekelenburg en Ewout Timmer moesten het doen met een 4TB-versie van de Game Drive voor de Xbox. Belangrijkste voorwaarde: deel je ervaringen.

Game Drive 2TB voor PS4

Karsten kent het probleem van te weinig ruimte maar al te goed. “Als je net als ik games niet in één ruk volledig uitspeelt en verschillende games naast elkaar speelt, dan merk je dat de harde schijf van de Playstation 4 gauw overvol raakt.” De minimalistische matzwarte Game Drive die hier een einde aan moet maken, is snel aangesloten want de bijgeleverde kabel kan maar op één manier worden ingeprikt. Karsten: “Wel moet je even weten dat de Game Drive daarna eerst geformatteerd moet worden.” Ook bij Marion gaat de installatie vlot en nieuwe games komen daarna automatisch op de Game Drive terecht. Marion: “Ik heb gemerkt dat de spellen op de Playstation snel opstarten, het lijkt zelfs wel sneller dan vanaf de vaste interne schijf. Dat is mooi, aangezien we in huis veel gamen. Zo wordt de wachttijd verkort.” En wat als je bij iemand anders wilt spelen en de Game Drive mee wilt nemen? Karsten: “Originele disc is niet nodig! Wel even inloggen op je PSN account”.

© CIDimport

Conclusie

Karsten: “De hoeveelheid games die ik nu kwijt kan is enorm. Het idee dat ik niet meer tegen een volle harde schijf ga aanlopen is fijn. Geen games meer die verwijderd hoeven te worden. Super!” En ook Marion is dik tevreden. “Hij is ook lekker makkelijk mee te nemen. En met 2 TB heb je een zee aan opslagruimte!”

Plussen en minnen
+ Enorm veel opslagruimte
+ Snel, stil en compact
+ Makkelijk mee te nemen
- Startgids wat summier

© CIDimport

Game Drive voor Xbox One / 360

Ewout en Marco zijn erg benieuwd naar versie van de Game Drive voor Xbox. Ewout: “De spellen moeten tegenwoordig op de harde schijf geïnstalleerd worden. Met een beetje pech kamp je met ruimtegebrek op de interne harde schijf, waardoor je eerst ruimte vrij moet maken.” Beide testers zijn positief over hoe het product eruit ziet en aanvoelt. Ook het formaat – bijna net zo klein als een Xbox One controller – is prettig. De installatie gaat erg soepel. Marco: “Alles wijst zichzelf en ik kan kiezen of ik hem wil gebruiken voor Media (films, muziek, foto’s) of voor Games en Apps.” Het blijkt ook mogelijk zijn om reeds geïnstalleerde games naar de Game Drive voor Xbox One te verhuizen. En dat gaat ook nog een razendsnel. Marco: “De 36,9 GB van ‘Ryse: Son of Rome’ zijn binnen 9 minuten overgezet!” Ewout installeert ‘HALO 5: Guardians’ op de Game Drive en ontdekt dat dit 5 minuten sneller gaat dan wanneer het spel op de interne schijf van zijn Xbox One wordt gezet. “Qua snelheid bij het installeren en laden van spellen doet hij niet onder voor de interne harde schijf. In sommige gevallen is hij zelfs een stukje vlotter” Ook de enorme opslagruimte is erg prettig. Marco komt normaliter bij de interne harde schijf niet verder dan 10 goede games. “Op de Game Drive staan er nu 48 en ik heb nog 2,1 TB beschikbaar.”

© CIDimport

Conclusie

Willen jullie de Game Drive houden of liever teruggeven? Zowel Ewout als Marco zijn niet van plan om ‘m weer in te pakken. Marco: “De Game Drive is een ideale aanvulling op de Xbox One.” En ook Ewout ervaart het als een absolute noodzaak om extra opslagruimte te hebben. “Seagate speelt hier mooi op in door met de Game Drive voor Xbox te komen die mooi past bij de witte Xbox One Slim.” Zijn er ook minpuntjes? “Nou, een zwarte versie die beter past bij de eerste generatie zou mooi zijn geweest....”

Plussen en minnen
+ Snel en stil
+ Lekker veel ruimte
+ Geen externe voeding nodig
+ Wordt niet heet
- Kabeltje wat kort

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000