Jorrik test de Mute BT van Teufel

© PXimport

Jorrik test de Mute BT van Teufel

Over ons

Geplaatst: 25 september 2017 - 15:07

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Partnerredactie

Jorrik Klijnsma is 23 jaar en maakt dagelijks gebruik van een koptelefoon. Aan Jorrik de taak om de Mute BT van Teufel twee weken lang uitgebreid te testen!

© PXimport

Vandaag is de koptelefoon binnen gekomen met de post. Ik kan niet wachten met uitpakken, dus ik doe dat direct. Het uitpakken is een erg aangename beleving. De doos zit goed en degelijk in elkaar en het is echt een beleving. Ik zet de Mute BT op mijn hoofd en hij voelt goed en degelijk aan. Hij is in eerste instantie niet te zwaar en valt prettig over mijn oren. Het bedieningspaneel is prima te vinden en voelt intuïtief aan.

Ik gebruik mijn koptelefoon veel zo’n 5 uur per dag. Daardoor is het voor mij belangrijk dat een koptelefoon goed op je hoofd zit. Daar voldoet de Mute BT uitstekend aan. Hij hangt met de hoofdband op je hoofd en je oren worden niet belast. Ik kan me wel voorstellen dat die misschien niet voor ieder hoofdtype is, aangezien de oorschelpen voor een over-ear iets aan de kleine kant zijn.

Het ontwerp van de Mute BT is strak, hij valt mooi op het hoofd en ondank een over-ear heb je niet het gevoel met een groot gevaarte rond te lopen. De handige en beschermende opberg koffer is ideaal voor reizende gebruikers. Deze ook geheel in de lijn van het design.

© CIDimport

Het geluid

Het geluid is erg mooi en warm, dit maakt het luisteren naar muziek erg prettig. Hij doet fantastisch werk in het weergeven van een brede en dynamische geluidservaring. Ik moet wel toegeven dat de active noise canceling ook met het audioprofiel knoeit, het geluid gaat anders klinken. De bass komt meer in overvloed naar bovendrijven in de muziek. Anders dan dat je alleen bluetooth of bekabeld luistert.

En over active noise canceling gesproken heb ik wel wat punten die ik graag anders had gezien. Teufel heeft ervoor gekozen om de active noise canceling alleen in te stellen op ruis. Je hoort het typen van je toetsenbord niet echt meer, maar een auto die hard langskomt of een collega die wat zegt komen nog steeds door je koptelefoon heen. Dat is niet wat ik er van verwacht had. Als ik active noise canceling uitzoek, dan wil ik ook niks meer horen, behalve wat ik naar mijn koptelefoon toe stuur via bluetooth. Het zou fijn zijn als ze die optie ook ingebouwd hadden. Dat je bijv. mode’s had waarbij je collega’s wel kan horen en een mode waarbij je niks meer hoort.

Daarnaast heb ik gemerkt dat als ik loop met de koptelefoon dat deze stottert in de muziek. Ik ben er nog niet achter of die alleen met bluetooth is of ook met aux. Dat zal ik in de volgende blog vertellen. Dit is een erg nare ervaring en het stoort erg in de beleving. Tot nu toe heb ik alleen gewandeld als ik koffie ging halen. Maar als je wat vaker loopt met je koptelefoon op is dit geen succes.

Ik ben benieuwd hoe komende week mij gaat bevallen. Dat zal ik dan met jullie delen.

Inmiddels gebruik ik de koptelefoon alweer een week. Ik moet zeggen dat ik hem met plezier op heb. Maar er ook geen last van heb als ik hem weer af doe. Het opladen gaat prima, ‘s nachts laad ik hem op via de bijgeleverde usb kabel en ‘s ochtends is hij weer helemaal in orde. Ik gebruik hem deze week ook buiten mijn werk om. Zelfs een wandeling moest eraan geloven om hem met de Teufel Mute BT gelopen te worden.

© CIDimport

Ervaringen

Om de Teufel Mute BT ook op een ander apparaat te gebruiken, moet je hem eerst van het gekoppelde device ontkoppelen als deze nog bluetooth uitzendt. Dit maakt het wel lastig om te switchen tussen verschillende apparaten. Het telefoneren via de Teufel Mute BT gaat erg soepel. De verstaanbaarheid is prima in orde, zowel voor de ontvanger als de beller. Het bereik is uitstekend, ik kan makkelijk koffie halen in de kantine die zo'n 20 meter verder zit, met meerdere muren tussen de ruimtes in.

Tijdens het koffie halen heb ik ook direct getest of de storingen tijdens het lopen, waar ik het vorige week over had, ook bekabeld aanwezig zijn. Dit was niet het geval, dit ligt dus aan de Active Noise Canceling. De Teufel Mute BT gaat zo'n twee dagen mee. Waarbij ik hem standaard op Active Noise Canceling heb staan. Wanneer ik hem niet op Active Noise Canceling heb staan heb ik niet het gevoel dat hij aanzienlijk sneller leeg gaat. Maar daarvoor heb ik hem misschien niet lang genoeg om dat te testen.

De bediening op de Teufel Mute BT is in orde. De knoppen zitten op een locatie waarbij ze eenvoudig te bedienen zijn. Je hebt snel in de gaten wat de verschillende knoppen doen en je kan ze binnen no-time bedienen. Het geluid van de Teufel Mute BT is naar mijn smaak net iets te zacht. De Teufel Mute BT heeft geen eigen volumeregelaar en zal je het dus moeten doen met de regelaar van je device waarop je de koptelefoon aansluit.

Ik heb de Teufel Mute BT het meest gebruikt voor muziek tijdens het werk. Daarvoor is de koptelefoon geschikt. Echter zou ik hem zelf niet aanschaffen voor deze prijs. Begrijp me niet verkeerd, het is een prima koptelefoon. Maar er zijn naar mijn mening teveel punten aanwezig waar nog verbetering in zit. Zo bevalt de Active Noise Canceling mij niet helemaal. Doordat je er nog genoeg door hoort, heb ik niet het gevoel dat deze bijdraagt aan mijn luisterbeleving. Ik geef de Teufel Mute BT een 7,5 qua koptelefoon een prima product, maar wat aan de hoge prijs voor wat je ervoor krijgt. Ook is er nog wat ruimte doorontwikkeling.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000