Je wifi eenvoudig en goedkoop versterken, dat doe je zo

Draadloze netwerken zijn inmiddels onmisbaar en het zijn niet alleen computers die afhankelijk van wifi zijn geworden. Je kunt je smartphone eraan hangen, je tablet heeft het nodig, je smart tv vereist het, enzovoorts. De wifi-loze hoeken in huis moeten dus verdwijnen.

© PXimport

Toen je computer nog op één plek stond maakte het weinig uit dat je wifi-router niet elke hoek van je huis bedekte. Maar je kunt je tv niet zomaar ergens neerzetten, alleen maar om bereik te hebben. En je zou gewoon door je huis - of zelfs naar buiten - moeten kunnen lopen met een laptop, smartphone of tablet zonder dat je je internetverbinding verliest.

Voordat je besluit om je draadloze router te vervangen, kun je overwegen om een draadloze router te kopen. Een dergelijke wifi-versterker (ook wel een wifi-repeater genoemd) pikt de draadloze verbinding afkomstig van je router op en zendt vervolgens een versterkt signaal uit. Op die manier wordt het bereik vergroot. Deze apparaatjes zijn vooral interessant voor het geval je ergens geen draadloos toegangspunt kunt aansluiten wegens het ontbreken van een internetkabel.

Een wifi-repeater is een goedkope en eenvoudigere oplossing om het wifi-bereik in je huis te vergroten. Er zijn wifi-versterkers in vele vormen en maten, maar de simpelste variant is er één die je via het stopcontact kunt aansluiten, hetgeen ook als voordeel heeft dat je geen last hebt van allerlei extra kabels.

Verschillende wifi-repeaters

Tussen de producten is er vooral verschil in bandbreedte, al zijn er ook dualband wifi-repeaters die het signaal van 2,4- en 5GHz-band kunnen versterken. Sommige producten vervullen ook probleemloos de rol van accesspoint, maar zorg wel dat je je beveiliging dan goed regelt zodat je geen last hebt van indringers op het netwerk.

De prijzen van wifi-repeaters variëren van ongeveer 15 tot pakweg 200 euro. Er zijn ook wat duurdere varianten, die het mogelijk maken dat je zelfs buiten een goede wifi-bereik hebt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000