Hot or not? De Samsung Galaxy S8 versus de Nokia 8

Samsung en Nokia hebben ieder hun eigen kijk op hoe een vlaggenschip eruit hoort te zien en wat hij moet kunnen. Dat is duidelijk te zien als we de Samsung Galaxy S8 naast de Nokia 8 leggen.

© PXimport

Als we de Samsung Galaxy S8 vergelijken met de Nokia 8, dan is de eerste al enigszins op leeftijd. Het paradepaardje werd, samen met zijn grote broer de Samsung Galaxy S8 Plus, door Samsung gepresenteerd op het Galaxy Unpacked Event 2017. Dat was eind maart. Critici hadden grootste verwachtingen van het vlaggenschip: het was namelijk de opvolger van de immens populaire Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Snel na de kennismaking werd duidelijk dat de Galaxy S8 zijn voorloper overtrof. Tussen april, het moment dat de verkoop van start ging, en augustus ging hij meer dan 20 miljoen keer over de toonbank. Dat zijn dus bijna 300.000 exemplaren per dag! De Galaxy S7 heeft dit succes nooit weten te evenaren.

Een van de grootste concurrenten van Samsung is Nokia. Aan het begin van deze eeuw was Nokia één van de grootste producenten van mobiele telefoons. Zo staat de Nokia 3310 nog altijd in ons geheugen gegrift. Hij was robuust en had een batterij die zonder problemen enkele weken meeging op een lading. Het is dan ook niet vreemd dat er meer dan 125 miljoen exemplaren van verkocht werden. Toen het smartphonetijdperk aanbrak, hadden de Finnen moeite om bij te benen. De Lumia-reeks was geen succes. Ook de inlijving van de mobiele tak door Microsoft zette weinig zoden om de winstcijfers te stimuleren.

Eind 2016 sloeg Nokia de handen ineen met HMD Global Communication en FIH Mobile, hier in het Westen ook wel beter bekend als Foxconn. Sindsdien is de herleving van Nokia een feit. We hebben inmiddels al verschillende Android-telefoons gezien. De Nokia 3 was een smartphone voor iedere portemonnee. De Nokia 5 en Nokia 6 zijn gewilde middenklassers. En sinds kort hebben de Finnen ook een high-end vlaggenschip uitgebracht: de Nokia 8. Het is een gewaagde concurrent voor de Samsung Galaxy S8.

Samsung Galaxy S8 of Nokia 8?

Beide vlaggenschepen hebben een oogverblindend mooi design. Het Infinity Display van de Samsung Galaxy S8 is een echte eye-catcher. Ook de Nokia 8 heeft een prachtige behuizing. Vooral de kleuren Polished Blue en Polished Copper zijn een lust voor het oog. Over de rekenkracht hoef je je geen zorgen te maken: beide vlaggenschepen zijn uitgerust met de nieuwste en krachtigste chipsets die bergen met werk verzetten. Geen taak is te zwaar voor ze.

Als we het over de Nokia 8 hebben, mogen we de dubbele 13-megapixelcamera aan de achterkant uiteraard niet vergeten. Herinner je je de Nokia 808 PureView met Carl Zeiss lenzen nog? Deze gewilde lenzen onder fotografieliefhebbers maken na jaren van afwezigheid weer hun comeback in het nieuwste vlaggenschip van de Finnen. Samsung bewijst met de Galaxy S8 dat je ook met één camera prachtige plaatjes kunt schieten. Wist je trouwens dat de selfiecamera van de S8 een ingebouwde irisscanner heeft?

Wat als we het besturingssysteem van beide telefoons naast elkaar leggen? Dan kunnen we maar één ding zeggen: beide vlaggenschepen hebben fantastische papieren. Ze draaien weliswaar niet meteen op de allernieuwste Android-versie, maar Samsung en Nokia zijn druk doende om hun vlaggenschepen te upgraden naar Android Oreo. Beide fabrikanten beloven regelmatig nieuwe updates uit te rollen. Tot slot zijn beide vlaggenschepen scherp geprijsd en haal je ze voor net geen 600 euro in huis.

Een prachtig design, meer dan genoeg power onder de motorkap, geweldige camera’s, een besturingssysteem dat goed onderhouden wordt. Een keuze maken tussen de Samsung Galaxy S8 en Nokia 8 is verre van eenvoudig. Welk toestel kies jij?

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000