Het beste geluid voor iedere tv met de Sounddeck van Raumfeld

© PXimport

Het beste geluid voor iedere tv met de Sounddeck van Raumfeld

Over ons

Geplaatst: 28 november 2016 - 07:57

Aangepast: 24 november 2022 - 12:15

Partnerredactie

Wie de href="https://www.teufelaudio.nl/wifi/raumfeld-sounddeck-p15631.html">Sounddeck </a>voor het eerst te zien krijgt, moet bijna wel onder de indruk zijn van het formaat. Hij is zo groot dat je er gemakkelijk een flinke televisie op kwijt kunt. Niet voor niets heeft Raumfeld de behuizing extra stevig gemaakt. Waar de meeste soundbars een externe subwoofer aansturen, is de Sounddeck met recht een alles-in-één-apparaat; in de forse klankkast zijn twee subwoofers geïntegreerd. Doordat de Sounddeck alle componenten binnenkamers houdt en krachtig genoeg is om een televisie te dragen, bespaar je ruimte in de woonkamer.

© CIDimport

Geen concessies

Een kijkje onder de motorkap leert ons dat de Sounddeck bepaald geen concessies doet aan de geluidskwaliteit. De luidsprekerspecialist heeft een Klasse D-versterker met een uitgangsvermogen van 280 watt ingebouwd. Daarmee heeft het apparaat voldoende power in huis om middelgrote woonkamers van fatsoenlijk tv-geluid te voorzien. Dankzij de innovatieve Wellenfeld-technologie is er een breed geluidsveld beschikbaar. Zes audiodrivers met een diameter van zeventig millimeter zijn op zeer subtiele wijze gepositioneerd, zodat je overal in de woonkamer geniet van evenwichtig geluid. Handig als je vaak met anderen televisie kijkt! Ook voor de liefhebbers van een nadrukkelijke basweergave is de Sounddeck zeer geschikt. Twee subwoofers voegen namelijk een diepe laag aan het geluidsveld toe zonder hierbij te overdrijven.

© CIDimport

Manusje van alles

Dankzij het hoge uitgangsvermogen en de aanwezigheid van meerdere audiodrivers, houdt de Sounddeck altijd volledige controle. Het voordeel hiervan is dat dit veelzijdige audioapparaat nergens rommelig klinkt. Het maakt dus niet uit of je nu naar een levendige actiefilm of rustige talkshow kijkt, de Sounddeck zorgt altijd voor een juiste audiobalans. Desgewenst schroef je het volume hierbij flink op zonder dat de speaker last heeft van vervormingen. Dat komt mooi uit, want dankzij ondersteuning van internetdiensten als Spotify en TIDAL is dit fraaie Raumfeld-product prima geschikt voor een feestje. Het is zelfs mogelijk om muziek in 24bits/192KHz-studiokwaliteit af te spelen. Bovendien werkt de Sounddeck moeiteloos samen met overige apparatuur van dit Duitse merk, zodat je in meerdere kamers dezelfde (of andere) muziek kunt afspelen.

Raumfeld Controller-app

Behalve met de meegeleverde afstandsbediening, kun je de Sounddeck ook met een mobiele app bedienen. Prettig is dat je vanuit deze iOS- of Android-app alle luidsprekers van Raumfeld beheert. Zo bepaal je bijvoorbeeld dat je in alle kamers dezelfde muziek wilt afspelen op het gewenste volumeniveau. Of je kiest juist overal voor andere deuntjes. De keuze is helemaal aan jou! Vanuit de app boor je verschillende muziekbronnen aan, zoals liedjes op een nas, een afspeellijst op je smartphone, Spotify, TIDAL, SoundCloud of een radiostation. Verder pas je de hoge, midden en lage tonen aan door met de virtuele equalizer te spelen. Via het wifi-netwerk is jouw smartphone continu verbonden met alle Raumfeld-apparatuur, zodat je overal in de woning favoriete muziek kunt selecteren.

Liever een smaller model? Ook de Soundbar van Raumfeld hebben we onder de loep genomen.

BEZOEK DE RAUMFELD PAGINA VOOR MEER ARTIKELEN

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000