HEOS krijgt spraakherkenning met Amazon Alexa

© PXimport

HEOS krijgt spraakherkenning met Amazon Alexa

Over ons

Geplaatst: 19 oktober 2016 - 09:39

Aangepast: 16 november 2022 - 09:47

Partnerredactie

Denon gaat samenwerken met Amazon om hun befaamde HEOS-lijn te voorzien van spraakherkenning. Door de spraakdienst Amazon Alexa te integreren in hun netwerkaudioapparaten, wordt het binnenkort mogelijk om href="http://www.denon-hifi.nl/nl/wireless-multi-room-music-system">HEOS-producten</a> aan te sturen met je eigen stem in plaats van de HEOS-app.</p>

© CIDimport

Deze samenwerking ligt in het verlengde van de stap die Denon eerder dit jaar zette, toen er een speciaal spraakherkenningsteam werd samengesteld onder leiding van Robby Kilgore.

© CIDimport

Meer dan muziek

Naast verzoeken voor het afspelen van muziek, is het voor HEOS-eigenaars binnenkort ook mogelijk om zaken als het laatste nieuws en het weerbericht op te vragen aan hun HEOS. Voor het afspelen van muziek kan HEOS afspelen van populaire cloudbronnen als Spotify, TuneIn, TIDAL, Napster, Deezer, Mood:Mix en Soundcloud. Daarnaast kun je ook media van je smartdevice, pc, Mac of NAS-station naar iedere speaker sturen.

Denon is al jaren een grote speler op de multiroom audiomarkt dankzij de HEOS-lijn. Deze speakers zijn speciaal ontworpen om in te zetten in meerdere ruimtes en afhankelijk van de grootte van de ruimte kun je verschillende formaten van HEOS gebruiken. Sinds kort is HEOS ook in staat om iedere kamer met een speaker te voorzien van high-res audio.

Verwacht wordt dat de spraakherkenningsfunctie voor HEOS in het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar zal zijn. Deze functie is dan beschikbaar voor alle apparatuur die HEOS-geschikt is.

TERUG NAAR HEOS PAGINA

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000