Getest: Sirius B Black Cherry

© PXimport

Getest: Sirius B Black Cherry

Geplaatst: 18 december 2016 - 13:17

Aangepast: 14 december 2022 - 14:35

Test Panel

Een kleine pc, zonder rompslomp overal mee naartoe nemen. Dat kan, met de nieuwste Ockel-computers. Wimjan van den Berg is student en maakt dagelijks gebruik van een zijn computer als mediaplayer, maar ook als werkstation voor zakelijk en privé gebruik.

Media has no description

© PXimport

De Sirius B Black Cherry van Ockel is binnen en ben deze gelijk gaan uitpakken en testen. De eerste week draait vooral om het product, installatie en mijn verwachtingen.

Out of the box

In de productdoos zit uiteraard de Sirius B Black Cherry van Ockel met daarbij 3 aansluitingen voor de adapter om deze te kunnen opladen in US, UK en EU, een USB-kabel voor het aansluiten en een HDMI-kabel voor je monitor. Ook nog een mini-gidsje en garantie boekje.

Setup en installatie

De setup van de Sirius B Black Cherry is makkelijk. Je sluit de voeding aan zoals je je telefoon oplaadt en dan stop je de meegeleverde HDMI-kabel in het apparaat en monitor. Klaar om te starten met de installatie van het apparatuur. Je kunt er ook voor kiezen om Bluetooth randapparatuur aan te sluiten of het apparaat te bedienen via USB.

De installatie verliep snel en makkelijks volgens een standaard Windows installatie. Zoals ik al eerder zei, zit er een mini-gidsje bij met daarin de mogelijkheden voor het aansluiten van apparaten, hierin staat simpel weergegeven wat je er allemaal mee zou kunnen.

Media has no description

© PXimport

Pocket pc

De titel zegt het al deze pc past makkelijk in je broekzak en jaszak en kan deze overal me naartoe genomen worden! De Ockel Sirius B Black Cherry is een mooi compact apparaat die mooi en strak is afgewerkt.

Media has no description

© PXimport

Verwachtingen

De komende tijd zal ik hem voornamelijk gebruiken om op te werken en dan met name de basis dingen zoals internetten en tekstverwerking. Daarnaast wil ik hem gaan gebruiken voor het testen van mijn eigen gemaakte sites. Buiten mijn werk ga ik er oude spelletjes op zetten om te gamen en voor het afspelen van media op mijn beamer. Ik verwacht dat bovenste activiteiten gemakkelijk zouden kunnen op de Ockel Sirius B Black Cherry. Misschien wel meer dan bovenstaande activiteiten. Ik hoop namelijk dat hij ook vanaf een powerbank kan werken aangezien hij een USB voedingskabel heeft.

TERUG NAAR DE OCKEL GETEST PAGINA

Week 2 van de testperiode van de Sirius B Black Cherry van Ockel. Deze week test ik de snelheid, draagbaarheid en lees je ook waar ik de Sirius B Black Cherry voor gebruik.

Snelheid

Het apparaat voelt aan als een gemiddelde laptop voor zijn snelheid als ik wat aanklik opent het programma meteen zonder problemen, als het maar geen zwaar programma is. Oudere spellen draaien ook prima. Op lagere prestaties, spelen van spellen, is de connectiviteit zeer goed op de Sirius B Black Cherry. Wanneer ik een toets indruk op mijn bluetooth toetsenbord is deze direct verbonden. Het wifi bereik is goed, maar ook de downloadsnelheid is goed! De pocket PC wordt niet snel warm, maar bij intensieve taken kan hij warmer worden dan gebruikelijk. Gelukkig heeft dit geen invloed op de prestaties!

Draagbaarheid

Het apparaat is ideaal en geschikt om mee te nemen. Ik heb hem verschillende malen meegenomen. Meestal nam ik hem mee in mijn jas, soms vergat ik zelfs dat deze nog in mijn jas zat, omdat hij zo klein is. De Sirius B Black Cherry past gemakkelijk in mijn broekzak en voelt dan aan als een telefoon die ietsjes dikker is. Ook kan je met gemak de pc bedienen met je telefoon zodat je niks mee hoeft te nemen!

Media has no description

© PXimport

De Ockel Sirius B Black Cherry zou mijn laptop zeker kunnen verangen aangezien ik hierop geen zware programma’s draai. De plekken waar ik de mini-pc gebruik zijn ook monitoren aanwezig. Alleen kan de Sirius B Black Cherry niet gebruikt worden voor mijn spellen die ik nu speel…

Een groot voordeel is dat de processor gewone programma’s ondersteund, zodat je niet beperkt bent met alleen een software store zoals bij telefoons.

Gebruik

Ik gebruik de Ockel Sirius B Black Cherry op dit moment voor bijna alles. Ik heb veel bestanden in de Cloud en ik kan ze hierdoor makkelijk in mijn browser aanpassen. Muziek afspelen verloopt goed, net zoals YouTube video’s bekijken. De Sirius B Black Cherry heeft geen moeite om video’s af te spelen in Full HD. Het is makkelijk om al je Windows apps mee te nemen, zodat je altijd alle programma’s en bestanden hebt, zonder gebruik te moeten maken van het internet.

TERUG NAAR DE OCKEL GETEST PAGINA

De laatste testweek, wat vliegt de tijd! Afgelopen drie weken heb ik de Sirius B Black Cherry van Ockel gebruikt voor mijn stage, maar ook als prive computer. Voornamelijk heb ik er mijn eigen sites op getest, internetten en ook heb ik wat spelletjes gespeelt.

Media has no description

© PXimport

Gebruik

Ik heb gebruik gemaakt van Google Chrome en Zed code bewerken om mijn code te kunnen bewerken vanaf een afstand. Verder heb ik ook mijn notepad gebruikt om zelf wat codes te kunnen schrijven en deze te testen op de Ockel Sirius B Black Cherry.

Dagelijks luister ik naar muziek en heb dan ook ITunes erop gezet om mijn muziek te kunnen luisteren. Maar daar blijft het niet bij, want ook, net zoals bij het gebruik van mijn PC, heb ik de spellen “Portal” en “de Blob” erop gespeelt. Ik testte de Sirius B Black Cherry tijdens de feestdagen. Want ik had deze aangesloten op de beamer om vervolgens films te kijken tijdens de Kerst.

Conclusie

Ik als student heb de Ockel Sirius B Black Cherry voor meerdere doeleinde gebruikt, zowel thuis als op stage. Ik vind het een goede computer die zeer vlot is, makkelijk om overal mee naartoe te nemen en zeer gemakkelijk in gebruik. De prestaties zijn zelfs beter dan ik had verwacht, want ik heb totaal geen problemen gehad met deze mini-pc!

Tijd om na drie weken naar pluspunten en verbeterpunten van de Sirius B Black Cherry van Ockel op te noemen.

Pluspunten

- Start snel op

- Klein en hierdoor makkelijk om mee te nemen

- Goede connectiviteit

- Veel aansluitingen

Media has no description

© PXimport

Verbeterpunten

- Rubberen pootjes, zodat hij niet wegglijd

- De boven- en onderkant zijn van plastic. Dit kan makkelijk kapot gaan tijdens het vervoeren van het product, bijvoorbeeld in tas.

Ik geef de Sirius B Black Cherry een 8, omdat hij zeer goede prestaties heeft voor een compact apparaat. Dit product zou mijn computer kunnen vervangen zonder de ruimte daarvoor in te nemen. Het design vind ik mooi en is goed afgewerkt.

De prijs/kwaliteit verhouding vind ik goed, het product is niet goed te vergelijken met andere producten, omdat deze nog vrij uniek is!

TERUG NAAR DE OCKEL GETEST PAGINA

Media has no description

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten