Een veilige kopie van al je bestanden

© PXimport

Een veilige kopie van al je bestanden

Over ons

Geplaatst: 21 februari 2017 - 11:28

Aangepast: 17 november 2022 - 09:54

Partnerredactie

Niets is zo waardevol als mooie herinneringen. Je moet er dan ook niet aan denken dat je bijvoorbeeld de foto’s van je kinderen of van je vakantie kwijtraakt. Wie geen risico neemt, zorgt daarom voor een goede back-up. Met de Seagate Backup Plus Hub is het maken van zo’n goede, veilige back-up een fluitje van een cent.

© CIDimport

Uit onderzoek blijkt dat meer dan één derde van de computergebruikers nooit een reservekopie van zijn bestanden maakt. Als je geluk hebt, kun je bij een crash van je harde schijf nog wat data redden, maar veel vaker ben je alles kwijt. Écht kwijt.

Het mag dus duidelijk zijn dat een back-up geen overbodige luxe is. Dat is echter nog niet zo simpel als het lijkt. Er is genoeg gratis software te vinden waarmee je back-ups kunt maken, maar die programma’s werken vaak onhandig, zitten vol reclame of zelfs malware. En dan moet je ook nog een goede externe harde schijf hebben, eentje die voldoende snelheid heeft, genoeg opslag biedt en ook nog betaalbaar is.

Meer dan back-uppen alleen

De Seagate Backup Plus Hub is zo’n externe harde schijf met een opslagcapaciteit van 4, 6 of maar liefst 8 TB. Dat is net zo veel als alle tekst uit een volledige bibliotheek, drie jaar non-stop muziek of als driekwart miljoen floppy’s! Maar de Seagate Backup Plus Hub is meer dan alleen een opslagschijf. Er zijn handige apps voor de Hub, zoals SeaTools, waarmee je de status van je schijf kunt controleren en monitoren. En als je de harde schijf even niet als back-upmachine gebruikt, steek je gewoon de usb-kabels van je smartphone, tablet, koptelefoon of welk oplaadbaar apparaat dan ook in de Hub. Dan fungeert hij namelijk als powerbank!

Wat het back-uppen zelf betreft, kan een kind de was doen. Je sluit je pc of Mac via een usb-poort aan op de Hub en kiest welke software je wilt gebruiken: het geïntegreerde Seagate Dashboard, Time Machine op je Mac, de back-upfunctie van Windows 10 of welk programma je zelf ook gebruikt.

Ook de foto’s die je op je smartphone maakt kunnen met de Hub worden gesynchroniseerd. Als je de Seagate Backup-app downloadt, gaat dat zelfs helemaal automatisch. Je hoeft dus nooit meer bang te zijn dat je die honderden foto’s van je wintersportvakantie, een dagje naar het strand of je verjaardagsfeestje kwijtraakt. Het back-uppen gaat gewoon via wifi, je hebt er verder dus geen omkijken meer naar.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000