Bedien je huis en digitale leven met de Google Nest Hub

© CIDimport

Bedien je huis en digitale leven met de Google Nest Hub

Over ons

Geplaatst: 11 mei 2020 - 05:39

Aangepast: 17 november 2022 - 09:59

Partnerredactie

Een apparaat dat je leven makkelijker maakt klinkt te mooi om waar te zijn, maar is vandaag de dag toch echt de realiteit. De Google Nest Hub helpt je in het huishouden, houdt je op de hoogte van belangrijke informatie en zorgt ook nog eens voor entertainment.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Google.

De slimme speakers van Google Nest komen in verschillende soorten en maten, maar de Nest Hub is de meest uitgebreide van het stel. Naast een heldere speaker, beschikt deze digitale assistent namelijk ook over een 7 inch touchscreen zodat de nodige informatie ook visueel kan worden weergegeven. De mogelijkheden zijn eindeloos, van zeer simpele taken tot uitgebreide routines.

Praten tegen een apparaat klinkt misschien als een overbodige luxe, maar kan in veel gevallen toch enorm handig zijn. Volg je bijvoorbeeld tijdens het koken een recept van YouTube, maar wil je niet met je vieze vingers aan het scherm zitten om het filmpje te pauzeren? Vraag de Nest Hub dan gewoon met je stem om het voor je te doen. Ook als je hoeveelheden in Engelse eenheden zoals cups en ounces wil omrekenen naar grammen en liters, kun je dat gewoon aan je slimme speaker vragen. “Hey Google, hoeveel gram is twee pounds?” is tijdens het snijden van kip veel hygiënischer dan het touchscreen van je tablet of telefoon gebruiken.

© CIDimport

Bediening entertainment

De slimme speaker kan uiteraard zelf muziek en radio afspelen, maar hij kan ook andere gekoppelde apparaten bedienen. Luister je liever naar je favoriete afspeellijst via je home cinema-set? Zeg dan tegen de Nest Hub om jouw afspeellijst daar op af te spelen.

Video’s van Netflix, YouTube en vele andere aanbieders kun je direct op je televisie afspelen met behulp van een Google Chromecast. Zelfs lampen, deurbellen, sloten, stofzuigers en vele andere apparaten kun je aansluiten aan het netwerk van de Nest Hub. Zo creëer je een huis dat volledig bediend kan worden zonder ook maar een vinger te bewegen.

Dagelijkse taken

De Nest Hub kan ook kleine taken uit je handen nemen die je soms vergeet of waar je niet elke keer voor op wilt staan. Je gaat eerder naar bed, dan zeg je tegen de slimme speaker “Hey Google, zet de temperatuur op eco-stand’. Zo zorg staat de verwarming niet onnodig aan en bespaar je energie.

Je hoeft ook nooit meer je bed uit om de lamp uit te doen, want “Hey Google, doe de lampen uit” is met de Nest Hub genoeg. Tijdens de ochtendroutine kan de assistent je op de hoogte brengen van de weersverwachtingen en de files naar je werk, zodat je die zelf niet op hoeft te zoeken. Of laat de Nest Hub alvast je kalender weergeven en oplezen zodat je precies weet wat je die dag allemaal te doen hebt.

Multiroom

Met een zodanig uitgebreide functionaliteit wil je natuurlijk dat de assistent je overal kan verstaan, maar je hebt natuurlijk niet in alle ruimtes de grote Nest Hub nodig. Combineer de Nest Hub daarom met de goedkopere Nest Mini. Deze kleine slimme speaker kent dezelfde commando’s, maar heeft geen scherm en kan dus weggestopt worden in de hoek van de kamer. Op deze manier kun je ook een heuse multi-room ervaring creëren waardoor je op meerdere speakers en in verschillende ruimtes dezelfde muziek synchroon kunt afspelen.

© CIDimport

Fotolijstje

Uiteraard begrijpt Google ook dat je niet de hele dag naar het beeldscherm van de Nest Hub zult gebruiken, maar zelfs op dergelijke momenten kan de slimme speaker nog functioneel zijn. Het scherm kan bijvoorbeeld functioneren als een digitaal fotolijstje voor een gezellig sfeertje in huis. Gebruik hiervoor een selectie van je eigen foto’s uit Google Photos, of toon prachtige schilderijen van een kunstgallerie.

Maak je huis slimmer met Google Nest

Lees meer

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000