Weegschaal met abonnementsdienst

Weegschaal met abonnementsdienst

Geplaatst: 2 september 2022 - 19:31

Joris Peterse

Tijdens de IFA-beurs in Berlijn heeft Withings nieuwe gezondheidsproducten getoond. De Withings Comp is een weegschaal die naast je gewicht veel meer lichaamseigenschappen meet: van hartslag tot vet- en spiermassa-percentages.

Weegschalen die ook je hartslag en lichaamssamenstelling meten zijn niet nieuw. Withings breidt dit echter uit met allerlei slimme functies die je helpen om gezonder te leven. Door met dagelijkse statistieken te werken in de bijbehorende app wordt je bijgestaan met tips. Ook qua voeding. Withings geeft aan welke voedingsstoffen je nodig hebt en geeft tevens recepten voor maaltijden.

We weegschaal meet verder veel gegevens af. Botmassa, het waterpercentage van het lichaam, visceraal vet, BMI, adergezondheid, enzovoort. Dit wordt allemaal gemeten door de voeten die op de weegschaal staan. Andere zaken als voedselinname dien je zelf in te geven via de app.

De weegschaal werkt via de app tevens samen met bestaande producten van het gezondheidsmerk, dat vooral gezondheidshorloges maakt.

Withings Comp weegschaal

De Withings Comp is in staat veel lichaamseigenschappen te meten.

Adder onder de weegschaal

De weegschaal, die een prijskaartje van rond de 210 euro gaat krijgen, komt echter met een bijzondere eigenschap. Je kunt de Withings Comp alleen gebruiken met een Withings Health+ abonnement. Wat de kosten zijn voor dit abonnement maakte Withings vooralsnog niet bekend. Bij aanschaf van de weegschaal krijg je een jaarabonnement cadeau. Daarna moet je maandelijks betalen om je weegschaal te mogen gebruiken.

Hierbij gaat Withings mee met een abonnementstrend die concurrenten ook steeds meer toepassen. Zo heeft Fitbit ook een Premium-abonnementsdienst die je moet afsluiten om veel van je eigen gezondheidsdata in te mogen zien. Of dit echter een toekomstbestendige strategie is valt nog te bezien. De Europese Unie komt met steeds meer wetgeving die de controle van gebruikersgegevens in handen legt van de gebruikers zelf. Het achterhouden van data, tenzij er maandelijks betaald wordt, staat hier haaks op.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten