Review: Samsung Gear Fit 2

© CIDimport

Review: Samsung Gear Fit 2

Fitness

Geplaatst: 27 september 2016 - 12:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:03

Redactie

Samsung heeft recent de opvolger van de Gear Fit van enkele jaren uitgebracht, die niet heel verrassend door het leven gaat als de Gear Fit 2. Dit is een kruising tussen een hardloophorloge, een activiteitsmeter en een smartwatch, waarvan het de bedoeling is dat u hem vierentwintig uur per dag draagt.

De Gear Fit 2 meet regelmatig uw hartslag met de ingebouwde hartslagmeter en analyseert uw slaappatroon. Daarnaast geeft hij notificaties weer van alle door u geselecteerde apps en kunt u hem gebruiken om uw trainingen bij te houden. Naast een hartslagmeter is ook een gps-module geïntegreerd, dus het is mogelijk om hem los van de smartphone te gebruiken. Hij kan gebruikt worden in combinatie met om het even welke Android-telefoon, zolang deze maar over Android 4.4 of hoger en 1,5 gigabyte werkgeheugen of meer beschikt.

Gebogen scherm

Het meest opvallende aan de Gear Fit 2 is het smalle, rechthoekige oled-scherm met een diagonaal van bijna 4 centimeter (1,5 inch). Dit is namelijk gebogen, zodat het als het ware om de pols heen loopt. Dit zorgt voor een uitstekend draagcomfort, ook dankzij het soepele, goed aanvoelende rubber dat is gebruikt voor het bandje. Het horloge is waterdicht, dus ook onder de douche hoeft het niet af. Intern is er voorzien in 512 megabyte werkgeheugen en 4 gigabyte opslag. Dat laatste kunt u gebruiken voor de opslag van muziek, die u vervolgens op draadloze oordopjes kunt beluisteren.

Praktijk

In de praktijk is de Gear Fit 2 ons in het algemeen goed bevallen. Hij herkent fietsen bijvoorbeeld automatisch zeer nauwkeurig, iets wat niet alle activiteitsmeters even goed kunnen. De accuraatheid van de gps is niet altijd even goed jammer genoeg. Een hardlooprondje van 6,3 kilometer gaf hij tijdens onze test de ene keer goed aan, de andere keer zat hij er 500 meter onder. Ook qua hartslag lijkt er een kleine afwijking naar onder te zijn. Als smartwatch is het apparaat verder goed bruikbaar. Notificaties worden goed doorgegeven en zijn ondanks het wat kleinere scherm goed afleesbaar. Houd er rekening mee dat u het horloge iedere twee dagen moet opladen.

Conclusie

Goede smartwatch/activiteitsmeter als u ook meteen een sporthorloge zoekt.

Pluspunten:
Goede pasvorm, veel mogelijkheden, fraai scherm.
Minpunten:
Niet altijd accuraat genoeg.

Adviesprijs: € 199,–
Voor meer informatie: www.samsung.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000