iOS 10 krijgt orgaandonor-functie

© CIDimport

iOS 10 krijgt orgaandonor-functie

Fitness

Geplaatst: 6 juli 2016 - 06:57

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:34

Redactie

Een opvallende nieuwe functie in iOS 10: het besturingssysteem maakt het mogelijk om je in te schrijven als orgaandonor. Voorlopig geldt dat echter alleen voor Amerikaanse gebruikers.

Apple voegt de optie tot het opstellen van een donorcodicil toe aan de Gezondheids-app, die standaard geïnstalleerd staat iPhones. Apple-baas Tim Cook hoopt hiermee het tekort aan orgaandonoren wat op te kunnen vangen.

Cook vertelt aan Associated Press dat het idee voortkwam uit zijn eigen ervaringen met de zieke Steve Jobs. De inmiddels overleden Apple-oprichter moest lang wachten op een levertransplantatie, die er overigens uiteindelijk wel van kwam.

Amerika

Het bedrijf werkt samen met de nonprofitorganisatie Donate Life America, terwijl inschrijven worden opgenomen in het nationale donorregister. Of ook andere landen op den duur ook van de functie gebruik kunnen maken, is nog niet bekend.

Wat is er nog meer nieuw in iOS 10? Dat lees je hier.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000