IFA 2015: Samsung waakt over je terwijl je slaapt met Sleep Sense

IFA 2015: Samsung waakt over je terwijl je slaapt met Sleep Sense

Fitness

Geplaatst: 3 september 2015 - 07:43

Samsung kondigt op de IFA-beurs te Berlijn een eigen slaaptracker aan: de Sleep Sense. Deze maakt je slaappatronen inzichtelijk en helpt je bij het stimuleren van een goede nachtrust.

Sleep Sense werkt door een draadloze sensor, die je onder je kussen legt. Deze maakt verbinding met je smartphone en meet 's nachts je hartritme, ademhaling en je bewegingen. De data is de volgende ochtend terug te zien in een app en is 'wel 97 procent accuraat', aldus Samsung.

De slaaptracker werkt ook via internet, zodat je kan zien hoe anderen slapen. Dat klinkt een beetje eng, maar het kan ook handig zijn. Leg de slaaptracker bijvoorbeeld onder het kussen van een ziek familielid om vanaf een afstandje een oogje in het zeil te houden.

Sleep Sense is geen nieuw idee. Zo is er ook al simpelweg de 'Sense', een slimme wekker die ook ongeveer zo werkt. 

Slim huis

Wel is het voor Samsung een belangrijke nieuwe stap in zijn strategie voor een slim huis, het 'internet of things'. Als het aan het bedrijf ligt, gaat straks automatisch je televisie uit als je in slaap bent gevallen en wordt de verwarming tevens lager gezet. 's Ochtends gaan de gordijnen uit zichzelf open.

Redacteur Tijs is momenteel bij Samsung op IFA en vertelt je binnenkort meer over die plannen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000