IFA 2015: Samsung waakt over je terwijl je slaapt met Sleep Sense

© CIDimport

IFA 2015: Samsung waakt over je terwijl je slaapt met Sleep Sense

Geplaatst: 3 september 2015 - 07:43

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:54

Redactie ID.nl

Samsung kondigt op de IFA-beurs te Berlijn een eigen slaaptracker aan: de Sleep Sense. Deze maakt je slaappatronen inzichtelijk en helpt je bij het stimuleren van een goede nachtrust.

Sleep Sense werkt door een draadloze sensor, die je onder je kussen legt. Deze maakt verbinding met je smartphone en meet 's nachts je hartritme, ademhaling en je bewegingen. De data is de volgende ochtend terug te zien in een app en is 'wel 97 procent accuraat', aldus Samsung.

De slaaptracker werkt ook via internet, zodat je kan zien hoe anderen slapen. Dat klinkt een beetje eng, maar het kan ook handig zijn. Leg de slaaptracker bijvoorbeeld onder het kussen van een ziek familielid om vanaf een afstandje een oogje in het zeil te houden.

Sleep Sense is geen nieuw idee. Zo is er ook al simpelweg de 'Sense', een slimme wekker die ook ongeveer zo werkt. 

Slim huis

Wel is het voor Samsung een belangrijke nieuwe stap in zijn strategie voor een slim huis, het 'internet of things'. Als het aan het bedrijf ligt, gaat straks automatisch je televisie uit als je in slaap bent gevallen en wordt de verwarming tevens lager gezet. 's Ochtends gaan de gordijnen uit zichzelf open.

Redacteur Tijs is momenteel bij Samsung op IFA en vertelt je binnenkort meer over die plannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten