Union e-bike kopen

Elektrische fiets

Geplaatst: 20 mei 2019 - 05:45

Aangepast: 15 september 2022 - 07:36

Veel mensen denken bij een elektrische fiets toch nog altijd aan een groot, log ding. De tijd dat e-bikes 'afzichtelijke; dingen waren, is volgens Union echter voorgoed voorbij! De elektrische fietsen van de fabrikant zijn ontworpen met dezelfde visie als hun andere stadsfietsen. Met andere woorden: de e-bikes zijn minimalistisch, stoer en cityproof.

Online bestelgemak

Anders dan bij veel andere merken, kun je de e-bikes van Union ook online bestellen. Gemak dient de mens! Het is daarbij wel van belang om voor de juiste maat te kiezen. De fabrikant helpt je gelukkig graag bij het vinden van jouw framemaat. Vervolgens kies je een van de drie lijnen van het merk: de E-Fast, E-Lite of E-Load. Binnen deze lijnen kun je vervolgens de door jouw gewenste opties aanvinken, zoals een accu met extra capaciteit. Na het afronden van je bestelling wordt je fiets in elkaar gezet. Daarna kun je 'm ophalen bij één van de ruim 100 Union-dealers in Nederland. De dealer loopt vervolgens nog een laatste keer alle bouten en moeren na, zet het zadel op de juiste hoogte en pompt de banden nog eens op.

Transportfiets of stadsfiets?

Union maakt in hun assortiment e-bikes onderscheid tussen twee soorten fietsen: de elektrische transportfietsen en de elektrische stadsfietsen. Beide opties hebben een voorwielmotor en een clean design, maar er zijn ook wat verschillen te benoemen.

De elektrische transportfiets van Union

Als je regelmatig flink wat lading moet vervoeren dan is een elektrische transportfiets de ideale keuze! Een elektrische transportfiets als de Union E-Load doet dan namelijk dienst als je persoonlijke pakezel. De E-Load is voorzien van een voorwielmotor, zodat je je lading moeiteloos naar zijn bestemming brengt, ook als dat een flink eindje fietsen is. Deze elektrische transportfietsen hebben namelijk een grote accucapaciteit. Union zweert bij hun transportfietsen voor stevige materialen, dat geldt onder meer voor de versnellingen, remmen, accu en kettingkast. Zoals dat een transportfiets betaamt, is de E-Load voorzien van een voordrager, waarop je bijvoorbeeld gemakkelijk een krat of mand kunt plaatsen. De fiets zelf is echter licht van gewicht, mede dankzij het aluminium frame. Hierdoor is deze wendbaar genoeg om je in druk (stads)verkeer te begeven en kun je 'm gemakkelijk parkeren.

De elektrische stadsfiets van Union

De elektrische stadsfietsen van Union zijn uitermate geschikt voor woon-werkverkeer. Maar je kunt er natuurlijk ook prima een ommetje op maken! De motor neemt je haast al het werk uit de benen, zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten. Je city e-bike trapt echter niet alleen heel gemakkelijk, je kunt er ook een flinke snelheid mee bereiken. In het assortiment stadsfietsen van Union vind je de E-Fast en E-Lite. Beide e-bikes zijn beschikbaar in verschillende varianten. Het grootste verschil betreft de kracht van de accu. De accu is echter altijd onopvallend weggewerkt, zodat de fiets er niet eens uitziet als een elektrische fiets. De E-Fast en E-Lite zijn daarnaast ook nog eens erg licht, zodat je ze gemakkelijk op kunt bergen in een fietsenstalling, zelfs als je de fiets moet optillen. Uiteraard betekent minder gewicht ook meer snelheid, beter remmen en lekkerder sturen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000