Trek e-bike kopen

Elektrische fiets

Geplaatst: 20 mei 2019 - 05:34

Aangepast: 15 september 2022 - 07:36

Het Amerikaanse fietsmerk Trek begon ooit in een schuur, waar twee vastberaden mannen hun droom wilden laten uitkomen. Trek wilde breken met het idee dat alleen Europese fietsfabrikanten goede fietsen konden bouwen En dat is hen inmiddels gelukt!

Mountainbikes en meer

Trek is de grootste producent van fietsen in de Verenigde Staten. Er zijn weinig merken met zo’n uitgebreide collectie fietsen. Het fietsmerk staat wereldwijd bekend om zijn mountainbikes, racefietsen en stadsfietsen. Speciaal voor Europa heeft Trek echter ook een groot aantal e-bikes. De roots van de fabrikant zorgen daarbij voor meerwaarde, zo zijn de elektrische fietsen licht en sterk. Het resultaat zijn e-bikes voor die mensen die een beetje pit wel kunnen waarderen. De elektrische fietsen van Trek worden trouwens ontworpen in Harderwijk. Alleen de sportieve e-bikes en elektrische mountainbikes worden in Amerika ontworpen.

Systemen van Bosch

De elektrische fietsen van Trek kenmerken zich door een plus-tekentje achter de naam. Deze fietsen zijn allemaal voorzien van een middenmotor van Bosch. Deze middenmotor staat te boek als betrouwbaar en stabiel. We spreken over een middenmotor, omdat de motor ingebouwd zit rond de trapas, waar de pedalen zitten. Het voordeel van deze plaatsing is dat het gewicht centraal en laag wordt gehouden. Dit zorgt voor voorspelbaar stuurgedrag.

De techniek van Trek

Een elektrische fiets moet niet alleen licht fietsen, maar mag natuurlijk ook niet teveel wegen! Daarom zijn de e-bikes van Trek van licht aluminium gemaakt. Trek e-bikes hebben een lithium-ion accu. Deze accu's zijn waterdicht en via een normaal stopcontact op te laden. Hoe ver je ermee kunt rijden, hangt af van het ondersteuningsniveau, het type terrein en van je gewicht. Via de controller op het stuur kies je het ondersteuningsniveau, op het display lees je verder bijvoorbeeld ook nog de snelheid en de resterende batterijduur af.

De e-bikes van Trek

LM+ Series

In deze serie 'leisure'-fietsen vind je comfortabele en onderhoudsvriendelijke elektrische fietsen. Op deze fietsen zit je meer rechtop. Ook hebben de fietsen een lage instap en een fijn zadel. De iets bredere banden maken de fiets zeer stabiel en geven perfecte grip.

TM+ Series

De e-bikes in deze serie worden wel gezien als echte allrounders. Je kunt sportief fietsen, zonder een diepe zithouding. De fietsen schakelen met een derailleur en hebben een stijf frame. De TM4+ wordt wel gezien als hét topmodel van Trek.

UM+ Series

De UM+ serie is speciaal ontwikkeld voor dagelijks gebruik. Zodoende zijn deze e-bikes bijvoorbeeld ideaal voor woon-werkverkeer en kunnen ze tegen een stootje. De UM+ e-bikes zijn verkrijgbaar met zowel open als dichte kettingkast en met of zonder voordrager.

Super Commuter+

De Super Commuter+ is een snelle en stijve e-bike, met een sportief frame. De fiets heeft extra brede banden en is beschikbaar in twee varianten: de 7+ variant en de 8+ variant. Trek biedt de fiets daarnaast aan in zowel een 25 km/u als in een 45 km/u (speed pedelec) uitvoering.

Powerfly

Zoals je mag verwachten, heeft Trek ook een lijn elektrische mountainbikes: de Powerfly. Deze e-MTB's worden gekenmerkt door krachtige motoren, geïntegreerde accu’s en hoge framekwaliteit. Hierdoor zijn de fietsen snel en stabiel.

Domane+

De Domane+ is Treks eerste elektrische racefiets. Deze e-racefiets is uitgerust met een Bosch Performance-motor en een geïntegreerde 500Wh accu. Anders dan je misschien zou denken is deze e-bike ook prima geschikt voor de forens.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000