Stella e-bike kopen

Elektrische fiets

Geplaatst: 20 mei 2019 - 05:48

Aangepast: 15 september 2022 - 07:35

Stella noemt zichzelf wel de grootste e-bike-specialist van Nederland. De fabrikant onderscheidt zich met zijn concept, waarbij direct aan de consument geleverd wordt, zonder tussenkomst van traditionele fietsenwinkels. Hierdoor kan de prijs natuurlijk laag gehouden worden! Toch krijg je bij Stella gewoon advies op maat, zodat je een e-bike vindt die bij jouw behoeften past. Je kunt daarvoor ook terecht bij de e-bike testcenters of je laat de medewerkers langskomen voor een proefrit aan huis.

Hoogwaardige onderdelen

De e-bikes van Stella worden gemaakt met merk onderdelen van fabrikanten als Axa, Shimano, Bosch en Samsung. De ontwikkeling en assemblage van de fietsen gebeurt echter bij Stella zelf in Nederland. Hieronder lichten we een aantal van de onderdelen van de e-bikes van deze fabrikant uit. Daarbij hebben we aandacht voor de motor, de accu en de framemaat.

Aandachtspunt 1: motorplaatsing

De e-bikes van Stella zijn uitgerust met een voorwielmotor of een Bosch- of Shimano Steps-middenmotor. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Voorwielmotoren zijn bijvoorbeeld stiller en voordeliger in de aanschaf. Dit type motor zie je vaak bij fietsen die bedoeld zijn voor woon-werkverkeer. Wil je liever recreatief fietsen? In heuvelachtig terrein komt een middenmotor beter tot zijn recht. Bij een middenmotor is de motor namelijk tussen de trapas geplaatst, zodat het zwaartepunt lager ligt en fietsen natuurlijker aanvoelt.

Aandachtspunt 2: accu en actieradius

Nadat je een keuze hebt gemaakt tussen de twee typen motoren van Stella, is het zaak stil te staan bij de juiste accu. Om de accu te vinden die aan jouw behoeften voldoet, bepaal je om te beginnen waarvoor je je e-bike gaat gebruiken. Wat voor soort fietsen ben je? En wat is je fietsgebruik? Het antwoord op deze vragen is van groot belang bij het kiezen van een accu. Hoe langer je wilt fietsen, hoe sterker de accu van de elektrische fiets namelijk moet zijn. Hoe lang je daadwerkelijk kunt fietsen met één acculading is echter ook afhankelijk van wind, bandenspanning en gewicht. Er wordt in dit kader over accucapaciteit en actieradius gesproken.

Aandachtspunt 3: framemaat en geometrie

Als derde aandachtspunt bij het kiezen van een e-bike noemen we het frame. Het juiste frame voorkomt namelijk belasting op spieren, pezen en zenuwen. Een goede zithouding is zelfs essentieel om onnodige belasting te voorkomen. De standaard wielmaat de elektrische fietsen van Stella is 28 inch. Voor mensen met een kleinere lichaamsbouw zijn enkele van de e-bikes van de fabrikant leverbaar in 26 inch.

Elektrische seniorenfietsen van Stella

Je kunt bij Stella onder meer terecht voor elektrische damesfietsen, elektrische herenfietsen, elektrische mamafietsen en elektrische transportfietsen. We lichten hieronder een van de soorten fietsen in het assortiment uit, namelijk de seniorenfiets. Senioren hebben namelijk juist vaak baat bij een e-bike. Door de stille, maar krachtige motor is fietsen voor iedereen een fluitje van een cent. Daarbij komt ook de lage instap van pas! Daarnaast beschikken de elektrische seniorenfietsen over een dichte kettingkast en versnellingen in de naaf, waardoor deze modellen onderhoudsvriendelijk is. Omdat de e-bike voor senioren zo licht is, voelt deze als een wendbare stadsfiets. Elektrische seniorenfietsen zijn bij Stella beschikbaar voor zowel dames als heren.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000