Flyer e-bike kopen

Elektrische fiets

Geplaatst: 20 mei 2019 - 05:36

Aangepast: 15 september 2022 - 07:36

De uitvinder van de eerste Flyer e-bike is Philippe Kohlbrenner, een metselaar met passie voor technologie. Hij woonde op een heuvel, maar werkte in een dal. In zijn pauzes ging hij op zijn fiets naar huis om samen met zijn vrouw te kunnen eten. Omdat hij altijd vermoeid thuiskwam, kreeg hij het idee om zijn fiets te motoriseren! Hij ontwierp de ‘Rode Buffalo’, oftewel de eerste Flyer e-bike.

Rolls Royce onder de e-bikes

Flyer wordt ook wel de Rolls Royce onder e-bikes genoemd. Flyer stelt de hoogste eisen aan hun elektrische fietsen, zo moeten ze zelfs geschikt zijn voor het berglandschap en de zware omstandigheden in Zwitserland. Om dit te bereiken worden innovatieve oplossingen gecombineerd met een herkenbaar design en Zwitserse kwaliteit. Flyer volgt ontwikkelingen in de markt nauwgezet. Zo zag de fabrikant dat de elektrische fiets steeds vaker gebruikt wordt voor woon-werkverkeer en daarmee als alternatief voor de auto dient. Zodoende bestaat het assortiment inmiddels uit elektrische stadsfietsen, tourfietsen, sportieve fietsen, compacte fietsen, vouwfietsen én tandems. Hiermee kun je in elke levenssituatie en onder alle omstandigheden flexibel en mobiel zijn.

De unieke eigenschappen van Flyer

E-bikes van Flyer hebben een aantal kenmerkende eigenschappen. De fabrikant heeft bijvoorbeeld veel werk gestoken in het bepalen van de dikte van het aluminiumframe. Hiermee wordt stabiliteit tijdens het fietsen gegarandeerd. Daarnaast zijn de e-bikes uitgerust met een boordcomputer met het Fit-systeem, dat alle omstandigheden registreert, waardoor het vermogen tijdens het fietsen steeds wordt aangepast. Dit geeft een zeker gevoel. Flyer kiest voor zijn e-bikes voor de Panasonic-middenmotor en een onopvallende accu.

Het assortiment e-bikes

​Er zijn verschillende lijnen e-bikes binnen het assortiment van Flyer. Al deze lijnen hebben hun eigen systeem en functionaliteiten. Ook zijn er veel verschillende specificaties mogelijk, bijvoorbeeld op het gebied van versnellingssystemen, remmen en accu's.

Urban

De stadsfietsen van Flyer, zoals de Upstreet5, worden onder de noemer Urban geschaard. Deze e-bikes zijn echte allrounders; ideaal voor gebruik in het dagelijks leven, maar ook voor recreatie. De fiets komt bijvoorbeeld ook uitstekend tot zijn recht in heuvelachtig gebied.

Tour

Met de Tour e-bikes van Flyer kun je – zoals de naam al doet vermoeden – een lekker stukje toeren. Ontspannen je omgeving verkennen en moeiteloos een heuvel beklimmen. Binnen deze lijn zijn er verschillende opties mogelijk, onder meer op het gebied van motoren.

Mountain

Venijnige trails, steile hellingen en onbekende paden; met de elektrische fietsen uit de Mountain-lijn kun je elk (off-road) obstakel overwinnen. De mountainbikes variëren van modellen met relatief rechte zit tot aan super sportief.

High Speed

Flyer heeft ook speed pedelecs in zijn assortiment opgenomen. Deze high-speed e-bikes zijn standaard uitgerust met onze twee-versnellingsmotor. De modellen zijn bedoeld voor de sportieve fietsers, die 25 km per uur niet snel genoeg vinden gaan.

Een testrit maken?

Er is eigenlijk geen standaard Flyer e-bike te koop. Bij de aanschaf is het zodoende zaak eerst te bepalen waarvoor je de elektrische fiets wilt gaan gebruiken. Heb je hem dagelijks nodig voor woon-werkverkeer? Of wil je hem meenemen op vakantie in de Alpen? Flyer raadt mensen zodoende altijd aan om eerst een testrit te maken. Je kunt daarvoor terecht bij een van de vele dealers of op afspraak in de showroom in Beverwijk.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000