Elektrische fiets met lage instap

Elektrische fiets met lage instap

Elektrische fiets

Geplaatst: 20 mei 2019 - 05:09

Aangepast: 15 september 2022 - 07:36

Ben je niet zo goed ter been? Of vind je een hoge instap gewoon wat lastig of misschien zelfs een beetje eng? Met een elektrische fiets met lage instap is de barrière om lekker een blokje om te gaan voor iedereen doorbroken! De elektrische fiets met lage instap is dankzij de makkelijke opstapmogelijkheid namelijk enorm praktisch.

Een extra omlaag gebogen frame

Je kunt een elektrische fiets met lage instap herkennen aan de extra omlaag gebogen, dikke framebuis. De instap van de fiets is zelfs nog lager dan die van een damesfiets, vaak zelfs zo laag als de hoogte van de stoep. Maak je je zorgen dat zo’n fiets er misschien wat gek uitziet? Dat hoeft absoluut niet! Je hebt de fietsen met lage instap in allerlei kleuren en in allerlei uitvoeringen, zodat het met de styling wel goed zit. Zodoende zien veel fietsen er modern uit.

Veiligheid voorop!

Bang voor fietsen in druk verkeer? Bang om niet met je voeten bij de weg te kunnen? Of vind je opstappen met een hoog frame eng? Welke reden je ook hebt om een beetje onzeker te zijn, met een elektrische fiets met lage instap hoeft dat niet meer. Een elektrische fiets met lage instap is niet alleen handig bij het opstappen of afstappen, het is ook nog eens een veilig gevoel dat je snel weer met beide benen op de grond staat, als dat plotseling nodig mocht zijn.

Elektrische seniorenfiets

Deze e-bikes zijn in principe ontworpen voor mensen die moeite hebben met knie- of heupbewegingen. De extra lage instap zorgt ervoor dat zij gemakkelijk op en af kunnen stappen. Omdat deze klachten vooral bij ouderen voorkomen, wordt de elektrische fiets met lage instap ook wel eens een elektrische seniorenfiets genoemd. De jongere generatie vindt het vaak echter ook geen enkel probleem om voor een elektrische fiets met lage instap te kiezen. Zij kijken vooral naar de voordelen en laten zich niet tegenhouden door stigma! Zeker omdat je een fiets met lage instap vrijwel niet kan onderscheiden van een normale damesfiets. Mede hierdoor maken een groot aantal merken tegenwoordig e-bikes met een lage instap.

Andere eigenschappen van de e-bike met lage instap

Vaak beschikken elektrische fietsen met lage instap ook over een dichte kettingkast en versnellingen in de naaf. Hierdoor is de fiets zeer onderhoudsvriendelijk. Binnen de e-bikes met lage instap zijn er verschillende soorten motoren en accu’s te onderscheiden. Er zijn fietsen met een middenmotor, voorwielmotor en achterwielmotor. Het is maar net wat jij fijn vindt! Veel elektrische fietsen met een lage instap bieden je een rechte zithouding; het ergonomische frame zorgt ervoor dat je comfortabel zit. Voor extra comfort kun je verder nog denken aan ergonomische handvatten en een gelzadel.

Ook geschikt voor het vervoeren van kinderen

Ook wanneer je een kinderzitje op de fiets wilt plaatsen, kan een e-bike met lage instap uitkomst bieden. Zoals gezegd kun je namelijk sneller met je voeten bij de grond komen. Hierdoor fiets je een stuk veiliger. Daarbij komt nog dat heren niet allerlei rare capriolen hoeven uit te halen om op en af te kunnen stappen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000