Cortina e-bike kopen

Elektrische fiets

Geplaatst: 20 mei 2019 - 05:32

Aangepast: 15 september 2022 - 07:36

In de jaren ’70 betrad Cortina de fietsmarkt met no-nonsense stadsfietsen. Sinds halverwege de zeroes is de fabrikant steeds meer gaan letten op beleving en lifestyle. Zodoende staan Cortina-fietsen tegenwoordig bekend om hun verfrissende designs. Dat geldt natuurlijk ook voor de elektrische fietsen van het merk!

Oog voor design

Het merk Cortina staat bekend als stijlvol en trendy. Natuurlijk vindt Cortina het belangrijk dat hun e-bikes comfortabel en praktisch zijn, maar daarnaast is het ook belangrijk dat de fietsen er niet saai uitzien! Dankzij het kleurgebruik en kleine details zijn de e-bikes van Cortina meteen herkenbaar. De fietscollectie van de fabrikant wordt net als een modecollectie continu geüpdatet. Het idee is dat je een fiets elke dag bij je hebt. Zodoende moet hij solide en veilig zijn, maar ook mooi! Elke keer als je hem ziet staan, moet je blij worden.

De motoren van Cortina

De keuze in elektrische fietsen is groter dan ooit. Om je te helpen kiezen, wordt vaak aangeraden eerst naar de plaatsing van de motor te kijken. In de Cortina-collectie e-bikes vind je zowel voorwielmotoren als middenmotoren.

Voorwielmotor

Cortina heeft e-bikes met een naafmotor in het voorwiel. Als voorbeelden noemen we de E-U1 powered by Bafang H400; een degelijke stadsfiets, die bijvoorbeeld enorm geschikt is voor ritten naar school en werk. De E-YOYA, E-U4 Transport Family en een deel van E-U4 Transport-fietsen maken gebruik van het Cortina Ecomo-systeem. Deze e-bikes zijn juist weer erg geschikt om boodschappen te doen en kinderen te vervoeren. De elektrische fietsen met voorwielmotor zijn uitgerust met een rotatiesensor en zijn snelheid gestuurd, zodat de e-bike je helpt om een bepaalde snelheid te fietsen. Alle elektrische fietsen van het merk bieden de mogelijkheid om de maximum snelheid in te stellen tussen de 10 en 25 km per uur. Daarnaast kun je verschillende instellingen personaliseren, zo kun je instellen of je snel of rustig wilt optrekken bij het wegrijden.

Middenmotor

De plaatsing van de motor in het midden van het frame (bij de trapas) zorgt voor een ideale gewichtsverdeling in de fiets. In de collectie van Cortina vind je twee typen middenmotoren. De Bafang M300-middenmotor (te vinden op verschillende Cortina E-U4 transportmodellen) is uitgerust met alleen een rotatiesensor. Dit zorgt voor vrijwel dezelfde rijeigenschappen als een Cortina e-bike met voorwielmotor. De middenmotoren op de Cortina E-OCTA, E-U4 Transport RAW, E-Mozzo met 7 en 8 versnellingen, en de E-Mozzo Pro zijn uitgerust met een combinatie van een trapkracht- en een rotatiesensor. De combinatie van deze twee sensoren berekent hoeveel ondersteuning je nodig hebt, hetgeen voor een natuurlijk fietsgevoel zorgt.

De actieradius van Cortina e-bikes

Naast de motor is de accu een tweede onmisbaar onderdeel van elke elektrische fiets. De accu zorgt namelijk voor de stroom die ondersteuning geeft tijdens het fietsen. Bij de e-bikes met het Cortina Ecomo-systeem en met de Bafang-systemen is de accu verwerkt in de bagagedrager. Bij deze modellen kun je zelf een accu te kiezen. Er zijn namelijk verschillende accu’s met verschillende capaciteiten beschikbaar. Bij alle Cortina e-bikes is de accu trouwens afneembaar van de fiets. De accu zit op slot en is met je fietssleutel van de fiets te halen, zodat je deze bijvoorbeeld binnen kunt opladen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000