E-bike accu-oplader - Welke moet je kopen?

E-bike accu-oplader - Welke moet je kopen?

Elektrische fiets

Geplaatst: 17 april 2019 - 09:38

Aangepast: 19 september 2022 - 12:59

Het belangrijkste onderdeel van een elektrische fiets is de accu. Tegelijkertijd is dat ook de zwakste schakel. De capaciteit neemt op den duur bijvoorbeeld af. Een goede accu-oplader is daarom essentieel. Maar wat ís een goede accu-oplader? Hier moet je in elk geval op letten als je er een wil kopen.

De beste accu-oplader

Uit onze test is gebleken dat de eigen merk oplader vaak de beste is. Uiteraard kun je ook andere merken opladen aanschaffen. Hierbij is het wel zaak op te letten of deze geschikt is voor de accu van jouw e-bike. Het gaat hierbij om de aansluiting, de spanning (volts) en de capaciteit (ampère).

Aansluiting

De aansluiting moet uiteraard exact hetzelfde zijn. Als je naar de stekker van de fietsaccu of acculader kijkt die je deze bestaat uit een aantal pinnetjes en gaatjes. Tussen de verschillende merken die zitten grote verschillende in deze aansluitingen en deze passen dus zeker lang niet altijd op elkaar.

Spanning

Voor de spanning raden we aan deze hetzelfde te houden. Er zijn grofweg twee soorten e-bikes, die met een motor van 24V of met een motor van 36 V. Voor een 24V e-bike heb je een 29.4V oplader nodig en voor de 36V e-bike een 42V lader. Check dus goed welke soort accu jij hebt.

Capaciteit

Het aantal ampère van de oplader mag wel verschillen, maar hoe lager deze is, hoe trager deze oplaadt. Houd wel zo veel mogelijk het ampère van de originele accu aan. Bij een oplader met een hoog ampère, een zogenaamde snellader, is de accu snel vol, maar deze gaat daardoor wel minder lang mee, de slijtage is groter. De beste keuze is echt een oplader van hetzelfde merk als de elektrische fiets.

ID.nl - Powered by Kieskeurig.nl heeft een groot e-bike acu-onderzoek gedaan. Benieuwd naar de resultaten? Download de gratis PDF!

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000