OpenCPN - Altijd een veilige haven binnen handbereik

OpenCPN - Altijd een veilige haven binnen handbereik

Computer accessoires

Geplaatst: 4 december 2014 - 07:32

Aangepast: 12 september 2022 - 15:02

OpenCPN - Altijd een veilige haven binnen handbereik

Wie over de weg van A naar B wil zal regelmatig Google Maps of een soortgelijke dienst raadplegen om uit te vinden wat de slimste route is. Maar hoe doe je dat met een boot? In dat geval kan OpenCPN goede diensten bewijzen. Nee, bezitter van dat met zwart geld betaalde jacht, niet schrikken, het heeft niets met de Communistische Partij te maken. OpenCPN – een tip van Rob Hilhorst – is een programma dat uit de voeten kan met elektronische vaarkaarten, ook wel ENC’s genoemd.

Lang voordat we gps in de auto hadden, maakte de scheepvaart er al gebruik van en bij gps wil je natuurlijk ook digitale kaarten. Rijkswaterstaat stelt deze gratis ter beschikking op deze website en ook voor andere landen zijn ze op internet te vinden.OpenCPN is hét gratis programma om deze kaarten te lezen en te gebruiken in combinatie met de gps van uw bootje. Behouden vaart!Klik hier om OpenCPN direct te downloaden.https://cdn2.computeridee.nl/http://sourceforge.net/projects/opencpn/files/opencpn/3.2.2/opencpn_3.2.2_setup.exe/download

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000