Kletspraat

Computer accessoires

Geplaatst: 16 april 2014 - 10:58

Aangepast: 12 september 2022 - 15:08

Kletspraat

De mogelijkheid om met medespelers of tegenstanders te kletsen vinden we terug in heel veel multiplayer-games. Daarbij gebeurt het niet zelden dat de stemmen klinken alsof de spelers in een emmer zitten of dj zijn geworden bij een galmend Libanees radiostation. Daar wilden de geluidstechneuten van Dolby iets aan doen en dus maakte men Axon, een tip van Richard Mastenbroek.

Axon is heel wat meer dat zomaar een voicechat-programma. In Axon kunt u uw eigen chatrooms creëren en daarin heeft elke deelnemer een eigen ruimtelijke positie. Deze positie kunt u niet alleen zien in de lay-out van de chatroom, maar ook horen wanneer u beschikt over een pc met surround-geluid. Maakt een game gebruik van de mogelijkheden van Axon, dan kunt u de locatie van uw medespelers ook horen veranderen als ze bewegen en voor extra plezier is het zelfs mogelijk allerlei grapjes uit te halen met uw stem.Wat: DolbyAxonSetup_v1.5.1.1.exe

Waar: axon.dolby.com/index.php

Hoe groot: 10 MB

Taal: EN

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000